02.07.2011. / 14:54

Autor: Hina

Bast: Tunel kroz Biokovo izišao na more

Radnici splitskog "Konstruktora" probili su u Bastu južni portal tunela Sveti Ilija kroz Biokovo koji će idućega tjedna biti prokopan u punom profilu od 7,7 metara, doznaje se danas u "Konstruktoru".

Probijen je tunel kroz Biokovo (Foto: Ilustracija)Probijen je tunel kroz Biokovo (Foto: Ilustracija)Radnici splitskog "Konstruktora" probili su u Bastu južni portal tunela Sveti Ilija kroz Biokovo koji će idućega tjedna biti prokopan u punom profilu od 7,7 metara, doznaje se danas u "Konstruktoru".

Građevinski strojevi rade na iskopima i uklanjanju zemljanog pokosa predusjeka ulaza u 4249 metara dugi tunel kroz Biokovo, koji je četvrti po dužini u našoj zemlji.

Kako se doznaje, obavljaju se betonski i drugi radovi na polovici tunela prema moru. Prva mina na tunelu u Zabiokovlju odjeknula je u ožujku 2008., a sa južne strane počeli su radovi u siječnju 2009. U glavnu kao i servisnu tunelsku cijev još se ulazi kroz 70 metara dugi bočni manji tunel jer do nedavno nije bila riješena koncesija kamenoloma Bast.

Na jesen, kako se doznaje, počet će radovi na rekonstrukciji i uređenju 1900 metara duge pristupne prometnice od južnog portala tunela u Bastu do križanja s jadranskom cestom. Uredit će se dva raskrižja, za Bast i za Topiće, zonu male privrede u tome mjestu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika