04.07.2011. / 12:28

Autor: Martina Čizmić

Digitalne knjige dostupne svima: HT predstavio uslugu Plante9

Usluga omogućuje korisnicima kupovinu knjiga pomoću kreditnih kartica, a jednom kupljena knjiga ostaje u njihovom trajnom vlasništvu te ju je moguće prebaciti i čitati na osobnom računalu, čitaču, mobilnom uređaju ili iOS uređajima

Hrvatski telekom predstavio je na konferenciji za novinare svoju novu uslugu Plante9 koja korisnicima omogućuje kupovinu i čitanje knjiga u elektronskom izdanju. Iako je HT pružatelj usluge, ona je dostupna svima, bez obzira na osnovnog operatera.

Usluga omogućuje korisnicima kupovinu knjiga pomoću kreditnih kartica, a jednom kupljena knjiga ostaje u njihovom trajnom vlasništvu te ju je moguće prebaciti i čitati na osobnom računalu, čitaču, mobilnom uređaju ili iOS uređajima.

Planet9 nudi izdanja 8 hrvatskih izdavača, a u pripremi je suradnja i s drugim izdavačima. Ambiciozno najavljuju novu knjigu svakog dana. Trenutno je u ponudi Planeta9 više od 100 naslova, što stranih, što domaćih autora.

Za kupovinu knjiga dovoljno je registrirati se na www.plante9.hr, odabrati knjigu, upisati broj kreditne kartice i početi čitati odabranu literaturu. Knjiga ostaje u trajnom vlasništvu korisnika i moguće ju je skidati na različite uređaje. Cijene se kreću od 19 do 130 kuna i otprilike su 10 do 30 kuna jeftinije nego u tiskanom izdanju.

"Digitalno izdanje knjige ne isključuje i tiskano izdanje, ali prati suvremene trendove života", rekla je na predstavljanju usluge Jelena Veljača. Istaknula je kako je ovo idealna stvar za nove generacije koje je inače teško "natjerati" da čitaju knjige.

U pripremi je i prodaja e-čitača. Iz HT-a najavljuju kako će prvo korisnicima ponuditi Sagem Binder, ali će se uskoro u ponudi naći i drugi čitači, dok su nakladnici najavili mogućnost besplatnih knjiga uz kupovinu čitača.

Vezane vijesti

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte...

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte nove korisnike

U Hrvatskom Telekomu u tijeku je ponuda kojom obrtnici i mali poslovni korisnici prilikom prijenosa svog mobilnog broja uz povoljnije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika