04.07.2011. / 17:38

Autor: Nacional.hr

Najbolja preporuka za plažu: Od krimi romana do ljubavnih priča iz pustinje

Crna vatra, novi triler C. J. Sansoma, autora bestselera Raskol te nemirni duh Arabije koji krije Tajna pustinje Sare Sheridan samo su dio užarene atmosfere ljetnoga štiva u izdanju Znanja

Bez obzira provodite li ljeto u gradu, na plaži ili u planinama u trenutcima dokolice najbolje je u ruke uzeti neku dobru knjigu. U moru izdanja koja se mogu naći na policama knjižara često je teško odabrati pravu knjigu koja će zabaviti, a koja opet, neće biti previše teško štivo za ljetne dane. U želji da ugodne trenutke ljetne dokolice poprati i odabir zanimljivog štiva, nakladnička kuća Znanje za mjesec srpanj pripremila je vjernim čitateljima biblioteke Knjiga dostupna svima nove hit džepne naslove vođena uspješnom formulom: vodeći svjetski pisci, raznovrsnost žanrova, atraktivan dizajn, široka dostupnost te jedinstvena cijena.

Intrigantnu priču i zadivljujući prikaz Engleske u vrijeme Henrika VIII. donosi novi triler Crna vatra C. J. Sansoma, autora bestselera Raskol, također objavljenog u džepnom izdanju Znanja, u lipnju prošle godine. U preciznom prikazu engleskog društva XVI. stoljeća, Sansom još jednom oživljuje zavjere na kraljevskom dvoru, ocrtavajući trilerskim perom obrise povijesnih ličnosti Henrika VIII., lorda Cromwella i nadbiskupa Cranmera, u nemirnim vremenima vjerske reformacije Crkve.

Sara Sheridan, najprodavanija škotska spisateljica, u romanu Tajna pustinje istražuje život engleskog poručnika Jamesa Raymonda Wellsteda te duh vremena tijekom njegovih istraživačkih putovanja po pustinji Arapskoga poluotoka. Vješto spajajući povijesne činjenice, širenje Britanskog Carstva u prvoj polovici 19. stoljeća, s maštovitom fikcijom, autorica je zasluženo osvojila titulu jedne od ponajboljih mladih autorica u Velikoj Britaniji.

Proglašen bestselerom New York Timesa, Ljetna romansa američke spisateljice Elin Hilderbrand, prava je ljetna poslastica i odlična zabava za sve čitatelje koji su spremni uroniti u svijet glamura i otmjenog društva. Autorica donosi snažne životne priče ženskih heroina u intrigantnim zbivanjima na jednoj ljetnoj gala večeri prepunoj iznenađenja.

Debitantski roman Krila anđela, američke spisateljice Cynthie Hand, nadnaravna je romansa o sudbini, obitelji i pravoj ljubavi. Autorica vješto spaja mitologiju o anđelima i njihovom božanskom poslanju sa svijetom ljudskih bića i tinejdžerskog odrastanja.

U nakladi Algoritma, Znanje u Knjizi dostupnoj svima za mjesec srpanj donosi roman Piratske širine autora Michaela Crichtona. Riječ je o jednoj od najzamamnijih pripovijesti, ali i najkrvavijoj legendi koja kruži Karibima, piratskom pothvatu na španjolsku galiju krcatu zlatnim blagom.

Rođeni šarmer ljubavni je roman Susan Elizabeth Phillips, prštavog humora i priče bajkovite upravo onoliko da bi se mogla i ostvariti, u izdanju Mozaik knjige, idealno ljetno štivo za užitak i dokolicu.

Vezane vijesti

Orhan Pamuk otvorio "Muzej nevinosti"

Orhan Pamuk otvorio "Muzej nevinosti"

Turski Nobelovac Orhan Pamuk u Istanbulu je otvorio "Muzej nevinosti", neobičan prostor posvećen likovima i predmetima iz njegova istoimena romana.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika