05.07.2011. / 14:35

Autor: Totalsport

"Piculinu" Ortizu prijeti 40-godišnja zatvorska kazna

Ortizu će se suditi sa slobode nakon što je uplatio jamčevinu, a u međuvremenu se prijavio u jednu rehabilitacijsku kliniku s ciljem odvikavanja od ovisnosti na opijate

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTeški su dani pred Joseom Piculinom Ortizom (48), vjerojatno najboljim portorikanskim košarkašem svih vremena, nakon što je uhvaćen s 218 njegovanih sadnica marihuane u svom domu u San Juanu.

Ortizu će se suditi sa slobode nakon što je uplatio jamčevinu, a u međuvremenu se prijavio u jednu rehabilitacijsku kliniku s ciljem odvikavanja od ovisnosti na opijate.

Bivša košarkaška zvijezda, 211 centimetara visoki centar koji je igrao u Utah Jazzu, Real Madridu i Barceloni, te za svoju reprezentaciju nastupio na čak četirima Olimpijskim igrama, priznao je krivnju, te mu prema portorikanskom kaznenom zakonu prijeti između pet i čak 40 godina zatvorske kazne.

Posrnuli Portorikanac već otprije ima kriminalni dosje. Prije 13 je godina, dok je još igrao u Grčkoj, ispao pozitivan na dopinškom-testu, i to na stanozolol.

Osim što će mu ugroziti slobodu, slučaj s marihuanom smanjit će izglede za njegov očekivani ulazak u FIBA-inu Kuću slavnih.

Ortiza hrvatski ljubitelji košarke, pogotovo oni stariji, najbolje poznaju iz njegova vremena u Barceloni. Bio je ponajbolji igrač sastava Božidara Maljkovića koji je u finalu Kupa prvaka 1991. godine izgubio od splitskog Popa 84.

U Španjolskoj Ortiza smatraju ponajboljim centrom koji je ikad igrao u ACB ligi.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika