05.07.2011. / 15:04

Autor: Totalsport

Žan Tabak novi trener Girone

Protekle je dvije sezone proveo asistirajući Joanu Plazi u Cajasolu, a tri prije toga, također najdulje uz Plazu, radeći kao pomoćni trener Real Madrida

Žan Tabak (Wikipedia)Žan Tabak (Wikipedia)Jednogodišnji je ugovor s CB Gironom, španjolskim košarkaškim drugoligašem, potpisao 40-godišnji hrvatski trener Žan Tabak.

Nekadašnjemu hrvatskom reprezentativcu bit će to prvi samostalni trenerski angažman. Protekle je dvije sezone proveo asistirajući Joanu Plazi u Cajasolu, a tri prije toga, također najdulje uz Plazu, radeći kao pomoćni trener Real Madrida. Prije toga, tijekom sezone 2005/06, radio je kao skaut New York Knicksa.

S drugoligašem iz Katalonije čiji je dres kao igrač nosio od 2002. do 2004. godine Tabak je potpisao jednogodišnji ugovor. Službeno će biti predstavljen sutra (srijeda).

Šest je sezona Tabak proveo igrajući u NBA ligi. Nosio je dresove Houston Rocketsa, Toronto Raptorsa, Boston Celticsa i Indiana Pacersa. U svojoj rookie-sezoni (1994/95) osvojio je naslov s Houston Rocketsima učeći pritom od vjerojatno najvećeg centra svih vremena, Hakeema Olajuwona.

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika