05.07.2011. / 17:09

Autor: Hina

Kako im je uspjelo: Britanska obrana izgubila opremu vrijednu 7 milijardi eura

Britansko ministarstvo obrane priznalo je da je izgubilo vojnu opremu vrijednu oko 7 milijardi eura, objavilo je u utorak istražno parlamentarno povjerenstvo i uputilo odgovornima ozbiljan ukor.

Liam FoxLiam FoxBritansko ministarstvo obrane priznalo je da je izgubilo vojnu opremu vrijednu oko 7 milijardi eura, objavilo je u utorak istražno parlamentarno povjerenstvo i uputilo odgovornima ozbiljan ukor.

Zabrinjavajuće je da ministarsvo obrane ne zna gdje se nalazi ni je li raspoloživa ta oprema u vrijednosti 6,3 milijardi funta, napisalo je povjerenstvo.

Popis nestale opreme nije objavljen.

Parlamentarno povjerenstvo pozvalo je ministarstvo obrane da ubrza reforme upravljanja, što bi službeno trebalo završiti za dvije do četiri godine.

Ministar obrane Liam Fox priznao je da njegovo ministarstvo "već niz godina ne upravlja dobro svojim sredstvima". Fox je rekao da je ustanovio kako je "naslijedio" "neučinkovit" sustav kada je preuzeo kormilo tog ministarstva u svibnju 2010.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
17/10/07

Radmila, 08.07.11. 03:36

Izgubilo opremu, a da je slucajno nisu lapili i prodali? Kriza je kriva za sve.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika