06.07.2011. / 13:39

Autor: Totalsport

SP košarkaša, U19: Litva zamalo priredila senzaciju protiv SAD-a

Ovom pobjedom Amerikanaca, Litva, Hrvatska i Srbija nalaze se na istom omjeru pobjeda i poraza, čime teoretski još pobjedom protiv SAD-a i porazom Litve i Srbije od Egipta odnosno Kanade možemo dohvatiti drugu poziciju uoči nokaut-faze

U posljednjoj utakmici skupine F Svjetskog košarkaškog prvenstva do 19 godina koje se održava u Latviji, reprezentacija SAD-a je nakon produžetaka savladala uvijek neugodnu Litvu.

Nije se činilo da će biti tako teško za Amerikance nakon što su prvu četvrtinu riješili u svoju korist i to s 10 koševa prednosti. Na poluvremenu je ostala ista prednost, a na ulasku u posljednju dionicu bilo je, činilo se, prevelikih devet razlike za SAD kada je krenula prava drama.

Samo 37 sekundi prije kraja utakmice Amerikanci su imali ogromnih osam razlike (94-86), nakon čega su u preostalom vremenu Litavci napravili seriju 8-0 kojom su poravnali rezultat, te se ušlo u produžetak.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaČinilo se da je iznenađenje turnira na pomolu nakon 7-1 serije Litavaca u produžetku. Međutim, Amerikanci su u posljednje tri minute stisli obranu, a igrač utakmice Jeremy Lamb postigao je pobjednički koš za konačnih 107-105.

Inače, Lamb je zvijezda sveučilišta Connecticut s kojim je prošle sezone osvojio naslov pobjednika NCAA prvenstva. U ovoj utakmici je u nepunih 37 minuta ubacio 35 poena. S druge strane učinkom mu je parirao novi igrač NBA lige točnije Toronto Raptorsa Jonas Valančiunas koji je postigao 30 poena, a Edgaras Ulanovas je dodao 29. Ipak, to nije bilo dovoljno za veliku senzaciju.

Ovom pobjedom Amerikanaca, Litva, Hrvatska i Srbija nalaze se na istom omjeru pobjeda i poraza, čime teoretski još pobjedom protiv SAD-a i porazom Litve i Srbije od Egipta odnosno Kanade možemo dohvatiti drugu poziciju uoči nokaut-faze. SAD je sada sigurno pobjednik skupine s čistih 5-0.

Svjetsko prvenstvo košarkaša, U19, skupina F, 2. kolo:

Hrvatska - Srbija 68-73

Kanada - Egipat 91-71

SAD - Litva 107-105(p)

Redoslijed: 1. SAD 10 bodova (5-0), 2. Srbija 8 (3-2), 3. Hrvatska 8 (3-2), 4. Litva 8 (3-2) 5. Kanada 7 (2-3), 6. Egipat 6(1-4)

Vezane vijesti

Preokret Grka za Pirovu pobjedu Hrvatske

Preokret Grka za Pirovu pobjedu Hrvatske

U posljednjem kvalifikacijskom kolu za Euro 2012. Hrvatska je svladala Latviju 2-0, no zbog pobjede grčkih nogometaša u Gruziji od 2-1 nismo mogli do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika