06.07.2011. / 16:25

Autor: Nacional.hr

Novo istraživanje - Muškarci se također vole maziti

Muškarci su u dugim vezama sretniji nego žene, a žene su u vezi najsretnije nakon 20 do 25 godina veze, što znanstvenici objašnjavaju pritiskom, poput odgoja djece, kojem su žene izložene u ranijim fazama veze

IlustracijaIlustracijaNova studija je pokazala da su muškarci u dugim vezama zadovoljniji ako ih njihova partnerica mazi, grli ili na sličan način pokazuje pažnju, prenosi Yahoo.

Rezultati studije koju su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Indiana su iznenađujući jer nisu u skladu sa onim što se očekivalo od svakog spola pa je ovo samo pokazatelj da ne treba imati predrasude kad su u pitanju muškarci i žene, tvrde autori studije. Znanstvenici su proučavali parove u dugim vezama od kojih je polovica bila u vezama dugim 25 godina. Ispitanici su ispunjavali upitnike kako bi se utvrdilo koliko su zadovoljni svojim vezama, a rezultati su otkrili da nekoliko faktora utječe na zadovoljstvo vezom.

Otkriveno je da su zdravi muškarci sretniji u vezama nego oni sa zdravstvenim problemima. Brazilci i Španjolci su rijeđe od Amerikanaca i Japanaca potvrdili da su sretni u vezi, dok su od žena u vezi najsretnije Japanke i Brazilke.

Muškarci su u dugim vezama sretniji nego žene, a žene su u vezi najsretnije nakon 20 do 25 godina veze, što znanstvenici objašnjavaju pritiskom, poput odgoja djece, kojem su žene izložene u ranijim fazama veze.

Kod žena je i zadovoljstvo seksom u vezi raslo što su duže u vezi, no razlog tome bi moglo biti i to što žene koje su nezadovoljne seksom u vezi, u toj vezi obično ne ostaju dugo.

Pokazalo se i da su muškarci sretniji u vezama u kojima ih partnerica mazi, grli i na sličan način pokazuje pažnju, a razlog tome bi moglo biti to što takva vrsta muškaraca ostaje u vezama ili to da su se neki muškarci tijekom godina promijenili i postali nježniji, tvrde znanstvenici.

Vezane vijesti

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Nevjerni muževi imaju veće izglede za infarkt

Muškarci koji varaju svoje supruge imaju veće izglede pretrpjeti srčani udar od onih koji ostaju vjerni, pokazalo je novo talijansko istraživanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika