06.07.2011. / 18:29

Autor: Kristina Gaćarić

Dodijeljene jubilarne 10. Top stipendije za top studente

Stipendijski fond jubilarne, desete akcije Top stipendije za top studente, ove su godine, uz utemeljitelja Top stipendije tjednika Nacional, kroz svoj financijski doprinos osigurale tvrtke Janaf, Hrvatska poštanska banka, Erste Card Club i Vipnet

100 ovogodišnjih finalista Top stipendije za top studente(Foto:Igor Šoban)100 ovogodišnjih finalista Top stipendije za top studente(Foto:Igor Šoban)U zagrebačkom hotelu Westin 6. srpnja održano je deseto jubilarno proglašenje dobitnika Top stipendije za top studente. U nazočnosti posebnog izaslanika predsjednika Republike Hrvatske, Izeta Aganovića, gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, državnu tajnicu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Dijanu Vican, predstavnike tvrtki partnera, akademske zajednice i medija proglašeno je 27 najboljih studenata u Republici Hrvatskoj.

Ove godine, za najprestižniju stipendiju u Hrvatskoj, koja osim izvrsnog prosjeka ocjena vrednuje i angažman studenata u izvannastavnim aktivnostima, prijavilo se 427 studenata različitih sveučilišnih i stručnih studija iz svih dijelova Hrvatske.

Odabir 100 finalista koji su konkurirali za glavnu nagradu, izvršilo je posebno Stipendijsko vijeće oformljeno od predstavnika svih sveučilišta kao i visokih škola i veleučilišta, dok su konačne dobitnike odabrali predstavnici tvrtki partnera kroz rad posebne Stipendijske komisije.

Stipendijski fond jubilarne, desete akcije Top stipendije za top studente, ove su godine, uz utemeljitelja Top stipendije tjednika Nacional, kroz svoj financijski doprinos osigurale tvrtke Janaf, Hrvatska poštanska banka, Erste Card Club i Vipnet. Već petu godinu zaredom, u projekt Top stipendije uključene su i zadarske tvrtke Turisthotel i Tankerska plovidba koje su za studente Sveučilišta u Zadru namijenile dvije Top stipendije.

Tako da ukupan Stipendijski fond iznosi 1 080 000 kuna, te će 27 top stipendista tijekom naredne akademske godine primati Top stipendiju u mjesečnim iznosima od 4000 kuna.

Najboljom Top studenticom po izboru redakcije Nacionala proglašena je Mirna Vlahović sa Sveučilišta u Osijeku, koja je uz Top stipendiju primila i dodatnu nagradu „Ivo Pukanić".

Mirnna Vlahović je redovna studentica 3. godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku te izvanredna studentica 3. godine Pravnog fakulteta u Osijeku i 2. godine Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Mislav Šimatović, glavni urednik tjednika Nacional, prigodom proglašenja najbolje top studentice rekao je da je izabrati najboljeg među 27 izvrsnih studenata bio vrlo težak zadatak: "Među 27 impresivnih biografija, priča Mirne Vlahović nas je posebno impresionirala. Ova ambiciozna djevojka plasirala se na sva tri razredbena postupka među prva 4 mjesta. Svoju iznimnu odgovornost prema učenju pokazala je visokim prosjekom ocjena 4, 9. Tečno govori engleski, njemački, francuski i talijanski jezik. Uz brojne stipendije dobitnica je i Rektorove nagrade, te nagrade Lions kluba Osijek za najbolje studente. Uz sve obveze redovito sudjeluje na projektima akademskog i humanitarnog karaktera. Mirnina upornost, entuzijazam i ambicioznost uz sve iznimne rezultate koje je postigla bili su razlozi da je proglasimo najboljom Top studenticom za akademsku godinu 2011/2012 i dobitnicom nagrade 'Ivo Pukanić'."

Mirna Vlahović objasnila je da joj ova nagrada znači da je netko prepoznao njen trud, ali i poticaj da nastavi dalje u istom smjeru: "Ovu stipendiju smatram nekom vrstom zajma, iako je nepovratna, a ne nagradom jer se nagrade dodjeljuju za minuli rad. Top stipendije mi je zalog za budućnost kako bih nastavila započeto."

Na proglašenju dobitnika desete Top stipendije za Top studente, predstavnici Nacionala uručili su posebne zahvalnice za pružanje potpore tijekom desetogodišnjeg razdoblja Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću i predsjedniku RH Ivi Josipoviću te tvrtkama partnernima na projektu i bivšim tvrtkama partnerima Ingri i Podravki

Harald fon Seefried predsjednik Uprave Naxosa, većinski vlasnik NCL Media Grupe naglasio je kako je izrazito ponosan što je NCL Media Grupa, uz to što je nositelj demokratičnosti i vjerodostojnosti medija u Hrvatskoj i organizator ovako vrijednog projekta kao što je Top stipendija. "Uz moju poslovno karijeru dugi niz godina predavao sam pravo na sveučilištima u Regensburgu, Bayreuthu, Berlinu, a poslije pada komunizma u Leipzigu i Odessi, i kad pogledam unatrag mogu reći da sam više naučio od studenata, nego oni od mene. Kontak sa studentima omogućio mi je da 'njihovim očima' gledam u budućnost i stvorim svoju vlastitu poslovnu strategiju", rekao je Harald fon Seefried istaknuvši vrijednost obrazovanja.

Posebni savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske, Izet Aganović prenio je pozdrave predsjednika Ive Josipovića Top studentima, naglasivši kako je predsjednik Josipović ponosni pokrovitelj ovog najpoštenijeg izbora najboljih studenata u Hrvatskoj.

DOBITNICI TOP STIPENDIJE ZA TOP STUDENTE

1. IVANA MRČELA, Sveučilište u Zagrebu, ALU
2. EMINA ŠLIBAR, Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet
3. IGOR BONAČI, Sveučilište u Zagrebu, FER
4. KATARINA PAŽUR, Sveučilište u Zagrebu,Fakultet organizacije i informatike
5. BOJAN MUCKO, Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet
6. MARIJO MOŽNIK, Sveučilište u Zagrebu, Kineziološki fakultet
7. PETAR GEZMAN, Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet
8. SANDRA JERKOVIĆ GULIN, Sveučilište u Zagrebu, Medicinski fakultet
9. NIKOLINA PINKO, Sveučilište u Zagrebu, Muzička akademija
10. ŽELJKO KERETA, Sveučilište u Zagrebu, PMF
11. ANTONIJA OKLOPČIĆ, Sveučilište u Zagrebu, PMF
12. DOROTEA ANDREIĆ, Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet
13. IVAN ĐEPINA, Sveučilište u Splitu, Građevinski arhitektonski fakultet
14. ŽELJKA SANADER, Sveučilište u Splitu, PMF
15. TINA MILETIĆ, Sveučilište u Splitu, Pravni fakultet
16. JANJA KUHARIĆ, Sveučilište u Rijeci, Medicinski fakultet
17. IVA SANTINI, Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti
18. MIRNA VLAHOVIĆ, Sveučilište u Osijeku, Pravni fakultet, Ekonomski fakultet
19. VEDRANA HITNER, Sveučilište u Osijeku, Ekonomski fakultet i Poljoprivredni fakultet
20. ZVONIMIR VRSELJA, Sveučilište u Osijeku, Medicinski fakultet
21. KREŠIMIR VUKOVIĆ, Sveučilište u Zadru, Filozofski fakultet
22. JOSIP ANČIĆ, Sveučilište u Zadru, Medicinski fakultet
23. ĐURĐINA LAKOŠELJAC, Sveučilište u Zadru, Filozofski fakultet
24. SARA KLARIĆ, Sveučilište u Puli, Odjel za ekonomiju i turizam Mijo Mirković
25. TINA DI REDA, Sveučilište u Dubrovniku, Studij restauracije i konzervacije papira
26. TOMISLAVA ŠOBAK, RRIF Visoka škola za financijski menadžment
27. IVANA CRNKOVIĆ, Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, Studij fizioterapije

Vezane vijesti

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

Obavještavamo vas da ove godine nećemo biti u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu akciju „Top stipendija za top studente“. Razlozi za takvu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika