07.07.2011. / 12:04

Autor: Totalsport

Bivši NBA igrač preminuo na parketu

Potom su ga u NBA ligi unovačili Phoenix Sunsi kao drugog izbora prve runde drafta, a tijekom karijere je branio boje Charlotte, Philadelphije, New Jerseyja, Milwaukeeja i Utaha

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaArmen Louis Gilliam, bivši NBA košarkaš koji je u najjačoj ligi svijeta igrao između 1987. i 2000. godine, preminuo je u utorak navečer u 48. godini života.

Lokalni mediji prenose kako se Gilliam srušio igrajući košarku u jednoj dvorani u Collier Townshipu, saveznoj američkoj državi Pennsylvaniji. Prevezen je u bolnicu, ali pomoći mu nije bilo. Iako uzrok smrti nije još službeno potvrđen, nagađa se da je riječ o srčanom udaru.

Gilliam je igrao na poziciji krilnog centra, a 1987. godine predvodio je sveučilišnu momčad UNLV-a do Final Foura. Potom su ga u NBA ligi unovačili Phoenix Sunsi kao drugog izbora prve runde drafta, a tijekom karijere je branio boje Charlotte, Philadelphije, New Jerseyja, Milwaukeeja i Utaha. Umirovio se u dresu Pittsburgh Xplosiona u ABA ligi.

Ukupno je u NBA karijeri ostvarivao prosjek od 13.7 koševa i 6.9 skokova, a najbolju sezonu imao je 1990/91 koju je završio s 19.8 koševa i 9.4 skoka u prosjeku. Gilliam je bio i dio američke reprezentacije koja je 1986. godine u Španjolskoj iznenađujuće osvojila zlatnu medalju.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika