07.07.2011. / 18:18

Autor: Nacional.hr

Zabavna industrija i internetski provideri udružili snage protiv piratstva

Filmski i televizijski studiji zalažu se za još oštriji odnos prema prijestupnicima, pozivajući se na francuski model u kojem nakon tri prijestupa korisnik biva isključen s interneta

Studiji žele stati na kraj internetskom piratstvuStudiji žele stati na kraj internetskom piratstvuAmerički pirati mogli bi se naći u nezavidnom položaju nakon što je koalicija filmskih i televizijskih studija udružila snage s kablovskim i internetskim operaterima kako bi stali na kraj internetskom piratstvu.

Osnovali su Centar za zaštićene informacije koji bi trebao posebnu pozornost posvetiti onim kućanstvima čiji internetski promet sugerira da je zaštićeni sadržaj ili skidan ili plasiran na internet. LA Times navodi kako bi "prijestupnici" mogli dobiti i do šest upozorenja u obliku e-mail poruka da se njihov račun koristi za "pribavljanje piratskog materijala".

Iako internetski provideri neće isključivati korisnike niti im braniti pristup internetu, prijestupnicima će se ograničavati brzina pristupa internetu, a ukoliko se ogluše na upozorenja svoje će aktivnosti morati objašnjavati provideru.

Filmski i televizijski studiji zalažu se za još oštriji odnos prema prijestupnicima, pozivajući se na francuski model u kojem nakon tri prijestupa korisnik biva isključen s interneta. No, svjesni su da je za takve poteze potrebno mijenjati i zakonodavstvo, ali i mentalitet ljudi u zemlji u kojoj su slobode na cijeni.

Iz Centra su poručili kako će biti zadovoljni već činjenicom da će roditelji obratiti pozornost na ono što im djeca čine na internetu i početi kontrolirati za što se internetska vez koristi. Uvjereni su kako će većina prijestupnika, nakon što ih se upozori odustati od daljnjeg ilegalnog skidanja zaštićenog sadržaja.

Vezane vijesti

I na hrvatskim brodovima naoružana pratnja radi zaštite od pirata

I na hrvatskim brodovima naoružana pratnja radi zaštite od pirata

Hrvatski sabor izmijenio je danas Zakon o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka kojim se, pod određenim uvjetima te kao zaštita od piratskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika