08.07.2011. / 12:19

Autor: Hina

Čobanković ponovno nije svjedočio na "malom maestru"

Potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković ni danas nije svjedočio na ponovljenom suđenju u slučaju "mali maestro" u kojem se bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac tereti za zlouporabu položaja i primanje mita od poduzetnika Svjetlana Stanića.

Petar ČobankovićPetar ČobankovićPotpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković ni danas nije svjedočio na ponovljenom suđenju u slučaju "mali maestro" u kojem se bivši potpredsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivan Gotovac tereti za zlouporabu položaja i primanje mita od poduzetnika Svjetlana Stanića.

Ministar se prije početka suđenja ispričao zbog bolesti pa bi ga sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Gordane Mihele Grahovac trebalo saslušati na idućoj raspravi 22. rujna.

Čobanković je trebao svjedočiti i na prošlom ročištu sredinom lipnja, odgođenom zbog bolesti drugooptuženog Stanića.

Obrane su se tada složile da se izvanraspravno ispita Nenad Madžarić, bivši šefa kabineta Damira Polančeca, ali ne i Čobanković koji je za svjedoka pozvan jer je u vrijeme kada je Gotovac navodno pogodovao Staniću bio član Upravnog odbora HFP-a.

Na suđenju, ponovljenom zbog odluke Vrhovnoga suda kojom je ukinuta prijašnja oslobađajuća presuda, Gotovac se tereti da je od Stanića kao mito primio peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo, a zauzvrat mu davao informacije i upute kako bi mimo tržišnih uvjeta povoljno stekao dionice Dalmacijavina i splitskoga hotela "Bellevue" u vlasništvu HFP-a.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika