12.07.2011. / 07:00

Autor: Bojana Križić

Petar Grašo: Ne želim komercijalizirati vezu s Danijelom

Nakon što je neko vrijeme izbivao iz javnog života te se posvetio koncertima i radu na novom albumu koji počinje snimati krajem ljeta, splitski je pjevač sve oduševio sudjelovanjem u projektu Madre Badessa u kojem, zajedno s Tončijem Huljićem i Goranom Bregovićem, izvodi glazbu na starodalmatinskom

Splitski pjevač u intervjuu za Extru ispričao je kako su on i njegova dugogodišnja djevojka, Danijela Martinović, uspjeli odvojiti privatan život od karijereSplitski pjevač u intervjuu za Extru ispričao je kako su on i njegova dugogodišnja djevojka, Danijela Martinović, uspjeli odvojiti privatan život od karijereIako je iza njega 20 godina karijere, Petar Grašo još uvijek je spreman na velike promjene u karijeri i nove izazove. Jedan od njih je i Madre Badessa, projekt Tončija Huljića na kojemu radi i s Goranom Bregovićem.

EXTRA: Kako ste se uklopili u projekt Madre Badessat? Kako je došlo do suradnje?

- Do suradnje je došlo na veoma spontan način: Tonči i Goran su prilikom uobličavanja ideje i materijala radili eksperimente sa raznim tipovima vokala, ali nisu pronašli onu magiju koja im je bila potrebna da sve sjedne na svoje mjesto. Jednu večer Tonči mi je puštao materijale i pričao na koji ih način želi čuti otpjevane i kada sam mu demonstrirao kako ja to čujem pozvao me sutradan u studio i tako je krenulo. Sudeći po reakcijama, Tonči je napravio dobru odluku.

EXTRA: Prema riječima Tončija Huljića, kroz ovaj album prikazuje se mediteranski mentalitet. Koji su motivi koji, prema vašem mišljenju, najbolje opisuju taj mentalitet?

- Mislim da je glavna značajka Mediteranaca otvorenost i naglašena emotivnost. Kada se smije, smije se do suza, a jednako je i kada plače. Ovdje se život ne uzima sa dva prsta poput nekog malog finog zalogaja nego ga se trpa u pregaču i tako dokle ide-ide. Ljudi ovdje imaju sklonost da iz svega, pa i onog najozbiljnijeg, naprave vic i to im pomaže da se provuku kroz život na jedan radosniji i manje težak način.

EXTRA: Vaša dugogodišnja djevojka Danijela Martinović nedavno je izdala album “Unikat” na kojemu ste i vi radili. Kakva je bila vaša uloga na tom albumu?

- Bio sam supervizor, to je nešto poput kormilara broda. Sugerirao sam autore, i uobličavao pjesme da pristaju Danijelinom mentalitetu. To nije bio težak posao obzirom da sam imao izvrsnu ekipu i autora i producenata oko sebe što je i rezultiralo odličnim projektom.

EXTRA: Kako spajate poslovnu i privatnu stranu vaše veze? Dolazi li do kreativnih nesuglasica?

- Uvijek u svakom odnosu dvoje ljudi, bilo privatno ili poslovno, postoje nesuglasice, ali one postoje da se riješe i da se iz njih nešto dobro dogodi, tad ih možemo nazvati kreativnim. Mi smo odijelili privatan život od naših karijera i trudimo se minimalno miješati te dvije stvari, makar je ljudima uvijek zanimljiva ta kombinacija poznatog para.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre!

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika