Objavljeno u Nacionalu br. 817, 2011-07-12

Autor: Sandra Bartolović

Veliki planovi i slabo znanje

Fijasko potrage za Antonijom Bilić zbog profesionalnih ambicija Milijana Brkića

Brkić je tek nedavno završio Visoku policijsku školu i nema potreban broj minimalnih pet godina radnog staža u toj struci za poziciju ravnatelja policije

Milijan Brkić (Photo: Ivica Galović/PIXSELL)Milijan Brkić (Photo: Ivica Galović/PIXSELL)Više od mjesec dana potrage za nestalom 17-godišnjom Drnišankom Antonijom Biliæ, unatoè nikada do sada viđenom traganju, nije donijelo nikakvih rezultata. Zahvaljujući angažmanu obitelji, ponajprije sestara nestale Ane i Katarine, potraga je intenzivno u fokusu medija i javnosti, a rabljene su metode koje nikada ranije u nas nisu viđene poput isušivanja jezera. No, i unatoč tome, pomaka iz mrtve točke nema, pa policija još uvijek ne zna traga li za tijelom, slijedom priznanja višestrukog silovatelja Dragana Paravinje, ili je Antonija, kao žrtva traffickinga, završila preko granice negdje u bijelom roblju.

Zbog tapkanja u mjestu u čitavom slučaju, u političko-policijskim krugovima krenulo se s nagađanjima i špekulacijama o razlozima toliko široke i intenzivne potrage kakve nije bilo ni za jednim nestalim do sada. Glavni koordinator potrage za Antonijom Biliæ je zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić, i upućeni tvrde kako je riječ o njegovoj promociji kako bi uskoro, vjerojatno do izbora, zasjeo na mjesto aktualnog ravnatelja policije Olivera Grbića. On, naime, slovi kao čovjek Ive Sanadera, dok je Brkić igrač ministra policije Tomislava Karamarka. Uz to, Grbić je nedavno kompromitiran u više političkih i privatnih afera, od odbačene kaznene prijave protiv oporbenjaka Slavka Linića do spominjanja u kontekstu pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda, pri čemu je navodno štitio svog kuma i prijatelja, direktora Osijek Koteksa Dragu Tadića, koji je navodno bio glavni koordinator u akciji prikupljanja mita za spašavanje Branimira Glavaša.

Upućeni iz policijskih krugova tvrde kako je neobično da akcijom potrage za nestalom djevojkom rukovodi Brkić, koji uopće nije kriminalist, nego specijalac, a u prilog njegovom mogućem novom avansiranju navode i činjenicu da ga je Karamarko uvijek povlačio za sobom – od zagrebačke SOA-e do centrale sigurnosne agencije. No, Brkić je tek nedavno završio Visoku policijsku školu i nema potreban broj minimalnih pet godina radnog staža u toj struci za poziciju ravnatelja policije.

Vezane vijesti

U Drnišu "Mimohod nade" za Antoniju Bilić

U Drnišu "Mimohod nade" za Antoniju Bilić

"Mimohodom nade" koji je danas održan ulicama grada Drniša, učenici i učitelji srednje škole "Ivana Meštrovića" izrazili su podršku državnim tijelima… Više

Komentari

registracija
3/12/10

Yoda, 12.07.11. 09:57

Ah, ta banana republika...


registracija
11/1/10

fluid, 12.07.11. 12:49

Podobnici naprijed ,sposobni STOJ !!! Ova država egzistira na podobnosti tako da rezultati njenoga stanja ni nemogu biti bolji nego što jesu.Pravosuđe i policija su na čelu kolone takve politike a u ostalim sektorima(gospodarstvo,financije i druge branše)nije ništa bolje,Naprosto rodjačko-podobnička elitiziranost.


registracija
12/1/11

siziff, 12.07.11. 13:04

+

Ovi korumpirani i nesposobni panduri nebi našli drva u šumi, kamoli Antoniju.

Kod ovih brajkana mozak jedino funkcionira u smjeru; ja tebi sto eura, ti se pravi da nevidiš.


registracija
26/9/09

Sulc, 12.07.11. 13:11

Gledajući sinoćnu emisiju na HRT-u i ja sam stekao utisak da policija radi neubedljivo i neprofesionalno. Na primer na pitanje da li istražuju ubistvo Slovakinje Malovikove dužnosnik je rekao da to još nisu počeli. Pa kada misle... nije li to neozbiljno? Što se tiče traganja za Antonijom ako ju je Paravinja ubio pored traženja tela duž rute kojom se kretao njegov kamion potrebno je istražiti i objekte gde je imao pristup (skladišta i slično) jer je moguće da ju je tamo zakopao.


registracija
8/7/10

Maroje, 12.07.11. 14:11

Treba pod hitno nabaviti sofisticirane uređaje koje će pomoći policije za praćenje ubojica i osoba upitna ponašanja.


registracija
2/6/11

stereo, 12.07.11. 14:32

Ah ti mravojedi


registracija
30/11/10

jato, 12.07.11. 15:04

Bivši pripadnik spec.jedinice Zagreb je nesposobno, političko-uvlakačko g......Jednom riječju kukavica koja je podobna pojedincima prije svega Faberu ali i Cvrku iz Hns-a.
Kad se vratimo korak unazad treba priupitati kako je ta osoba završila Visoku policijsku školu?....
Trebalo bi pregledat razmake u davanju ispita, ja znam neke koji su dali 8 ispita u jednom danu,...
Komedija, ova država,ova vlast i pojedinci su komedija.


registracija
30/11/10

jato, 12.07.11. 15:08

Mogu samo reć da najbolji posao u policiji rade "operativci", to su manje više policajci bez nekog velikog školovanja ali sa velikom praksom i znanjem na terenu, u biti nisu podobni za daljnje školovanje jer na njima leži posao, oni znaju, dok ostali mlate praznu slamu..
Primjer;
-ima nekoliko izmišljenih radnih mjesta u policiji, recimo pol.služ.za kontrolu granice.......prima izvješća od pomoćnika načelnika PGP-a, prepisuje i stavlja svoj potpis da bi moglo otić u mup.....ha ha ha ha ha
Želim reći sljedeće, ljudi vi nemate pojma kakve sve "balvane"plačate


registracija
11/1/10

fluid, 12.07.11. 16:34

Jato@ je potpuno u pravu.Ali kako je to strogo hierarhijska organizacija,tu nema pomoći.Kadrovi se biraju isključivo po podobnosti i tu se ništa nije promijenilo od vremena Jugoslavije.Policija je samo jedan od segmenata vlasti u Hrvata koja postavlja podobnike i poslušnike radi realizacije svojih ciljeva.Stručnost im je manje bitna.Statistikom pokrivaju sve svoje uspjehe ali još više neuspjehe.Narod ne kuži tehniku ali ona je tako prizemna,do povraćanja.


registracija
6/7/11

mariandr, 13.07.11. 02:38

-Došao policajac kupiti biljege na kiosk pa kaže prodavačici: - Imate li biljege od deset kuna? - Imamo! - A pošto su?.
- Policajci u jednoj stanici dobili novu opremu, a između ostalog nove, specijalne satove. Narednik im objašnjava: Ovo su posebni satovi, s njima se možete i kupati. A jedan policajac pita: - A gdje se pušta topla voda?.
- Policajac ugleda dijete kako puši: - Zar nisi znao da cigarete skraćuju život? Koliko godina imaš? - Nisam znao. Imam 12 godina - kaže mu dječak. - Da nisi pušio, imao bi 15!.


registracija
7/1/11

djani, 13.07.11. 06:42

pOGLEDAJTE NAŠEM mILIJANU IME I PREZIME,JEL TO hERCEGOVINA I DALJE NA VLASTI?


registracija
3/6/11

skaraica, 13.07.11. 16:00

Organima-pune čestitke-samo nastavite tako.Ovo je naša hrvatska policija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika