12.07.2011. / 12:40

Autor: Totalsport

Svjetska prvakinja oslobođena krivnje za dilanje dopinga

Policija je snimila telefonske razgovore u kojima je dvostruka europska prvakinja na 5000 metara nudila drugim sportašima proizvode pod raznim šiframa

Marta Dominguez Marta Dominguez Svjetska prvakinja na 3000 metara zapreke, španjolska atletičarka Marta Dominguez (35), oslobođena je u ponedjeljak svih optužbi za raspačavanje dopinških sredstava i prodavanje lijekova bez dozvole.

Dominguez je u prosincu prošle godine bila među 13 privedenih osoba u sklopu ''Operacije Galgo'' kojom se istraživao doping u španjolskom sportu. Policija je snimila telefonske razgovore u kojima je dvostruka europska prvakinja na 5000 metara nudila drugim sportašima proizvode pod raznim šiframa. Tužiteljstvo je, na temelju priznanja nekolicine kupaca, tvrdilo da se radilo o šiframa za dopinška sredstva, dok je Dominguez uporno ponavljala da je prodavala prirodne proizvode za oporavak mišića.

Njezini su odvjetnici uvjerili i sud u tu priču, tako da je sutkinja Mercedes Perez Barrios još u travnju donijela preliminarnu oslobađajuću presudu, a nakon žalbenog procesa, odluka je u ponedjeljak postala pravovaljana.

Protiv Dominguez se još uvijek vodi i postupak za utaju poreza.

Vezane vijesti

Utaja poreza u Grčkoj je 'nacionalni sport'

Utaja poreza u Grčkoj je 'nacionalni sport'

"Pomozite sami sebima i napokon plaćajte poreze!" Ili drugim riječima, Grci samo moraju pošteno plaćati poreze i kriza je prevladana. Tom primjedbom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika