12.07.2011. / 16:12

Autor: Hina

Šerbedžija dotaciju Ministarstva kulture kazalištu Ulysses ocijenio mizernom

Jedan od osnivača i umjetnički ravnatelj kazališta "Ulysses" Rade Šerbedžija ocijenio je danas na konferenciji za novinare na Brijunima da su dotacije Ministarstva kulture i Istarske županije mizerne pa zbog toga to kazalište očekuje "golo preživljavanje".

Rade ŠerbedžijaRade ŠerbedžijaJedan od osnivača i umjetnički ravnatelj kazališta "Ulysses" Rade Šerbedžija ocijenio je danas na konferenciji za novinare na Brijunima da su dotacije Ministarstva kulture i Istarske županije mizerne pa zbog toga to kazalište očekuje "golo preživljavanje".

"Za naše je kazalište ova 11. sezona najteža jer nam zbog mizernih dotacija Ministarstva kulture od 72 tisuće kuna te Istarske županije od samo 70 tisuća kuna predstoji golo preživljavanje. Ostajemo siromašni, ali lijepi, ustrajni u ostvarenju ovog našeg projekta", izjavio je Šerbedžija i ustvrdio kako država "Ulysses" nije poduprla, a ostale ljetne festivale diljem Hrvatske, kako je rekao, financirala je u odnosu prema tom teataru "s velikim nerazmjerom".

Šerbedžija je izrazio nezadovoljstvo zato što, kako je rekao, bivši ministar kulture nijednom nije posjetio taj teatar, ali i nadu da će novi ministar to učiniti.

"Unatoč velikim teškoćama, svjesni smo što smo stvorili kazalište po mjeri publike koja je prepoznala naš trud i stoga sa zadovoljstvom mogu reći kako je upravo publika naš najveći sponzor", ustvrdio je Rade Šerbedžija.

U ovogodišnjoj 11. sezoni kazališta "Ulysses" od 16. srpnja do 21. kolovoza na Malome Brijunu bit će izvedeno 25 izvedaba, tri koncerta i jedno gostovanje - beogradskog "Ateljea 212", najavio je Šerbedžija. Istaknuo je da je 21 izvedba od njih 25 u produkciji "Ulyssesa" i najavio da će premijerno biti izvedena predstava "Cabaret Brecht - zadrživi uspon Artura Uija" redateljice Lenke Udovički 22. srpnja, a ostale izvedbe bit će od 23. srpnja do 6. kolovoza.

Redateljica Udovički rekla je da je u toj predstavi riječ o kombinaciji mjuzikla, opere i drame koja "kroz poetiku nijemoga filma stvara groteskni brechtijanski svijet dvadesetih godina prošlog stoljeća, a završava u današnjem vremenu". Glavnu ulogu u predstavi tumači Ozren Grabarić, a uz njega glume Mladen Vasary, Milsav Čavajda, Maja Posavec i drugi.

Beogradski "Atelje 212" gostovat će 3. kolovoza s predstavom "Trst" Miloša Radovića, u režiji Alise Stojanović.

Od 11. do 21. kolovoza na programu su reprizne Shakespeareove predstave "Oluja" i "Kralj Lear".

Inače, kazalište "Ulysses" ove je godine bilo domaćin i međunarodnoj ljetnoj školi glazboterapije profesora Nigela Osbornea sa Sveučilišta u Edinburghu, čija je završna izvedba održana danas na Velikom Brijunu. On je s 30 studenata te desetak studenata Odjela za glazbu Sveulišta u Puli stvarao stihove i melodiju za ovogodišnju dječju predstavu posvećenu proslavi rođendana Jamesa Joycea.

Vezane vijesti

Svjetske zvijezde Joshua Bell, Sir Neville Marriner, Rade Šerbedžija, Sergej...

Svjetske zvijezde Joshua Bell, Sir Neville Marriner, Rade Šerbedžija, Sergej Krilov...

Zagreb - U srijedu, 21.03. u Multimedijalnoj dvorani caffe bara Matis u Zagrebu, održana je konferencija za medije Zagrebačke filharmonije kojom je… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 22.07.11. 06:33

Stari moj ima i lijepshih "stvari' !!!!
http://24flinching.com/word/gold-seal/inspiring-artists/drowning-beautiful/


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika