12.07.2011. / 17:16

Autor: Nacional.hr

Yamato – The drummers of Japan 30. srpnja nastupaju na Trgu bana Josipa Jelačića

Yamato bubnjari su u proteklih 18 godina nastupali na nekim od najvećih svjetskih festivala, i na svojim turnejama obišli su sve kontinente svijeta

Yamato bubnjariYamato bubnjariU samom središtu Zagreba na Trgu bana Josipa Jelačića ovog će ljeta, točnije 30. srpnja s početkom u 21.00 sat svoj fantastičan glazbeno-scenski nastup održati najbolji japanski Wadaiko bubnjari - Yamato - The drummers of Japan.

Ovo je izvanredna prilika da se u prekrasnom ambijentu doživi dio bogate japanske kulture koju u ovom slučaju na poseban način predstavljaju Yamato bubnjari. Ovaj spektakl teško je opisati riječima, ali tko god je doživio Yamato u živo može posvjedočiti o iznimnoj dinamičnosti, snazi, koncentraciji i ljepoti koju proizvode Wadaiko bubnjevi, odnosno deset vrhunskih bubnjara iz skupine Yamato.

Svjetski poznatu skupinu Yamato - The drummers of Japan osnovao je Masa Ogawa u Nari (Japan), "zemlji Yamata" i mjestu rođenja japanske budističke kulture. Članovi Yamato bubnjara iz naselja Asuka u provinciji Nara svake godine kreću na svjetsku turneju s tradicionalnim japanskim Wadaiko bubnjevima. Masa Ogawa sljedećim riječima opisuje njihov rad: "Unosimo život u ove neobične instrumente, čiji zvuk dira srca ljudi posvuda, naše izvedbe promiču ideju da je ritam bubnjeva poput ritma srca, ritam života". U sklopu ovogodišnje turneje pod nazivom Gamu-Shara, što u prijevodu znači „Ritam hrabrosti", Yamato bubnjari su gostovali u desetak europskih država, a posljednje gostovanje ove godine u Europi održava se upravo u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića. „Kada smo saznali da ćemo ponovno doći u Zagreb bili smo jako sretni jer smo prošle godine doživjeli eksploziju oduševljenja publike u dvorani u kojoj smo nastupili prvi put. Mislim da smo još dugo bili pod utiskom koji je na nas ostavila publika jer su tijekom našeg nastupa više puta ustajali, aplaudirali, vrištali.. Bilo je to zaista sjajno! Tijekom kratkog boravka primjetili smo da je Zagreb vrlo lijep i zato smo ove godine još i zadovoljniji jer ćemo imati nekoliko dana za razgledavanje grada. Osim toga, naš nastup u Zagrebu biti će na glavnom gradskom trgu pa ćemo sa zadovoljstvom pokazati kako naši moćni bubnjevi zvuče u tako posebnom ambijentu. Publika će sasvim sigurno dobiti „Ritam hrabrosti" koji će proizvoditi deset Yamato bubnjara na našim Wadaiko bubnjevima" - izjava je osnivača Yamato bubnjara Masa Ogawe povodom skorog dolaska u Zagreb.

Yamato bubnjari su u proteklih 18 godina nastupali na nekim od najvećih svjetskih festivala, i na svojim turnejama obišli su sve kontinente svijeta. S obzirom da u nekim državama svake godine tradicionalno gostuju, događa se da zbog interesa fanova u tamošnjim koncertnim dvoranama održe i više od dvadeset nastupa u nekoliko gradova.

Yamato - The drummers of Japan u Zagrebu će za građane i goste grada besplatno nastupiti zahvaljujući podršci Zagrebačke pivovare, Erste Card Cluba, Agrokor vina, Turističke zajednice grada Zagreba, Perinić sistema i organizatora Agencije za tržišno komuniciranje PROGLAS.

Vezane vijesti

Video: Japanski bubnjari Yamato 26. veljače u Ciboni

Video: Japanski bubnjari Yamato 26. veljače u Ciboni

Japanska atrakcija 'Yamato The drummers of Japan' nastupit će 26. veljače u Ciboni. Fantastična skupina od 15-tak bubnjara uz pratnju ostalih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika