13.07.2011. / 18:26

Autor: Nacional.hr

Nezdrave životne navike loše utječu na seksualni život

Otkriveno je da ja kod muškaraca sa prevelikim obujmom struka za 71 posto povećan rizik od seksualne disfunkcije, a konzumentima teških droga je za čak 800 posto povišen rizik od seksualne disfunkcije

IlustracijaIlustracijaNedavno je otkriveno da nezdrave životne navike loše utječu i na seksualni život. Prekomjerna težina, nedovoljno kretanja, prekomjerna konzumacija alkohola, pušenje i konzumacija droga kod muškaraca i žena uzrokuju seksualna disfunkciju, prenosi My Health News Daily.

Časopis Journal of Sexual Medicine je objavio studiju danskih znanstvenika u okviru koje je ispitano 5,500 muškaraca i žena između 16 i 97 godina. Otkriveno je da ja kod muškaraca sa prevelikim obujmom struka za 71 posto povećan rizik od seksualne disfunkcije, a konzumentima teških droga je za čak 800 posto povišen rizik od seksualne disfunkcije. Ženama koje su pušile hašiš je za tri puta bio povišen rizik za dobivanje anorgazmije, poremećaja kod kojeg je ženi nemoguće doživjeti orgazam tijekom donosa, nego ženama koje nisu pušile hašiš.

Autori tvrde da postoje brojni uzroci seksualne disfunkcije, poput bolesti, nad kojima pojedinac nema kontrolu, no da su životni stil i navike nešto što pojedinac može izabrati i na što može utjecati. Autori studije sa Statens Serum Instituta se nadaju da će spoznaja o lošem utjecaju nezdravih životnih navika na seksualni život potaknuti ljude da se okrenu zdravijem životu, više vježbaju, zdravije se hrane i prestanu pušiti i konzumirati alkohol i droge.

Vezane vijesti

Prapovijesna špilja požude

Prapovijesna špilja požude

Čini se da su naši preci iz kamenog doba vodili poprilično razuzdan život. Na to barem ukazuju erotski sadržaji pronađeni nedavno u Bavarskoj. To su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika