13.07.2011. / 18:28

Autor: Hina

Murdoch odustao: News Corp ne kupuje BSkyB

Dok traje politička uzbuna zbog neetične taktike izvještavanja u nekim britanskim novinama, News Corp je u srijedu objavio kako odustaje od ponude da kupi onih 60,1 posto Grupe British Sky Broadcasting koje još ne posjeduje.

Rupert MurdochRupert MurdochDok traje politička uzbuna zbog neetične taktike izvještavanja u nekim britanskim novinama, News Corp je u srijedu objavio kako odustaje od ponude da kupi onih 60,1 posto Grupe British Sky Broadcasting koje još ne posjeduje.

Chase Carey, predsjednik i direktor News Corpa rekao je: "Vjerovali smo da bi predložena kupnja BSkyB-a bila korisna za obje tvrtke, ali postalo je jasno da je u ovoj klimi teško ići naprijed. News Corporation ostaje dioničar BSkyB-a. Ponosni smo na uspjeh koji je postigao i na svoj doprinos u tome".

Ta je odluka donesena u trenutku kad je britanski premijer David Cameron obećao promjenu odnosa između novinskih kuća, policije i političara.

Cameron je pozdravio odluku News Corpa o odustanku od kupnje televizije, objavio je Cameronov ured.

"Treba se usredotočiti na raščišćavanje nereda i uvođenje reda u vlastitu kuću", rekao je Cameronov glasnogovornik.

Čelnik oporbenih laburista Ed Miliband rekao je da je povlačenje ponude "pobjeda ljudi diljem ove zemlje koji su zgroženi otkrićima o prisluškivanju telefona".

"Nitko u ovoj zemlji ne bi smio imati moć bez odgovornosti", dodao je.

Cameron je u srijedu imenovao ugledna suca koji će voditi istragu tog skandala, a prvi se rezultati očekuju u roku od godine dana.

Riječ je o sucu Brianu Levesonu, a s njime će surađivati nezavisni stručnjaci. Prvo će istražiti zakone o novinstvu, uobičajenu praksu i odnose s policijom i političarima.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika