14.07.2011. / 14:56

Autor: Nacional.hr

Šešelj podnio je zahtjev Haškom sudu za obustavom postupka zbog duljine pritvora

Poziva se na pravilnik o radu tog suda i traži "obustavu postupka zbog flagrantnog i u svjetskim razmjerama kršenja načela ekspeditivnosti"

Vojislav Šešelj Vojislav Šešelj Vojislav Šešelj podnio je zahtjev Haškom sudu za obustavom postupka koji se vodi protiv njega, izvještava Dnevniavaz.

U zahtjevu tvrdi kako je postupak zlouporabljen, kako njegov boravak u pritvoru 'obara sve svjetske rekorde' i kako još uvijek nije donesena prvostupanjska presuda.

"Postoji neki tajni razlog, koji nema veze s pravom, javnim interesom ili presumpcijom nevinosti", nagađa Šešelj. Poziva se na pravilnik o radu tog suda i traži "obustavu postupka zbog flagrantnog i u svjetskim razmjerima kršenja načela ekspeditivnosti".

Šešelj se je dobrovoljno predao sudu i u pritvoru je od veljače 2003. godine, suđenje mu je počelo u studenom 2007. godine. Optužen je za progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, ubojstvo, mučenje,deportaciju, nehumana djela, okrutno postupanje, bezobzirno razaranje sela, uništavanje i pljačkanje javne i privatne imovine u BiH, Hrvatskoj i Vojvodini. Tri put je optužen i za nepoštivanje suda zbog iznošenja u javnost podataka o zaštićenim svjedocima. Presudom je dobio 15 mjeseci zatvora, dok dva sudska postupka još traju.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika