15.07.2011. / 12:03

Autor: Igor Koruga

Komorni duo EmmaLee večeras otvara klasičnu scenu Amadeo

Zvučni naziv EmmaLee složenica je imena gitaristice Eme Stein i flautistice Lidije Ljubičić, koje stilskom i interpretativnom raznolikošću pokrivaju širok izvedbeni repertoar, dok u nerijetkim vlastitim aranžmanima inspiraciju nalaze u narodnoj muzici

Duo EmmaLeeDuo EmmaLeeDio programa Klupske kazališno-glazbene scene Amadeo posvećen klasičnoj glazbi počinje večeras nastupom komornog dua EmmaLee, osnovanog u studenom 2008. godine. U zanimljivom kolažu djela Iberta, de Falle, Piazzolla, Taylora i Boutrosa predstavit će se izvrsne, mlade (i lijepe) glazbenice čiji su nastupi redovito dobro posjećeni, a među inima se ističu onaj na sceni Amadeo u Zagrebu u kolovozu 2009., te lanjski koncert na Murskom festivalu gitare.

Zvučni naziv EmmaLee složenica je imena gitaristice Eme Stein i flautistice Lidije Ljubičić, koje stilskom i interpretativnom raznolikošću pokrivaju širok izvedbeni repertoar, dok u nerijetkim vlastitim aranžmanima inspiraciju nalaze u narodnoj muzici. Zavidnim obrazovnim životopisima mogu se pohvaliti obje umjetnice koje, uz redovito koncertno djelovanje, vode i odgovarajuće kolegije u osnovnim glazbenim školama.

Ulaznice za navedeni glazbeni događaj mogu se nabaviti na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Demetrova 1, Gornji grad, od 19 sati do samoga početka koncerta u 21 sat. U slučaju kiše program će se održati u gornjogradskoj crkvi sv. Marka.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika