16.07.2011. / 10:03

Autor: Hina

Kajin: Datum izbora donjeti će nam mirnu turističku sezonu i ništa drugo

Komentirajući odluku vladajuće koalicije da parlamentarni izbori budu 4. prosinca, potpredsjednik IDS-a Damir Kajin je rekao kako je sada, kad znamo datum izbora, jedino dobro što će turistička sezona proći u miru a da osim toga ništa drugo nije dobro.

Damir KajinDamir KajinKomentirajući odluku vladajuće koalicije da parlamentarni izbori budu 4. prosinca, potpredsjednik IDS-a Damir Kajin je rekao kako je sada, kad znamo datum izbora, jedino dobro što će turistička sezona proći u miru a da osim toga ništa drugo nije dobro.

Kako je rekao, izbori su se trebali održati 4. prosinca 2009., odnosno pet mjeseci nakon odlaska premijera Ive Sanadera.

"Da su se tada raspisali izbori, ova bi vlada danas mogla svakoga pogledati mirne savjesti u oči. Ovako je zemlju dovela do nacionalne katastrofe", ocijenio je za Hinu Damir Kajin. Po njegovim riječima Hrvatskoj će trebati dvije godine da se vrati ondje odakle je Jadranka Kosor počela 1. srpnja 2009.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja je, komentirajući 4. prosinca kao mogući datum izbora, istaknuo kako je to "prekasno" te kako bi "najbolje rješenje ipak bilo kad bi se izbori održali sredinom ili potkraj listopada".

"Osobno smatram kako je to prekasno. No svjestan sam da je to rezultat trulog kompromisa između želje premijerke Kosor da izbori budu sljedeće godine i želje za kupnjom jeftinih bodova Josipa Friščića koji misli da će time anulirati klijentelističko ponašanje u četiri prošle godine", izjavio je predsjednik HSU-a Hrelja.

Dodao je kako se time gubi "dragocjeno vrijeme dok je kriza iz dana u dan sve žešća".

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika