16.07.2011. / 12:10

Autor: Totalsport

Službeno: Tokio podnio kandidaturu za domaćinstvo OI 2020.

Tokio je izgubio borbu za domaćinstvo Igara 2016. godine od Rio de Janeira

Tokio želi olimpijske igreTokio želi olimpijske igre- Želimo organizacijom Olimpijskih igara dokazati da je opravak od prirodne katastrofe, prozročene potresom i tsunamijem 11. ožujka, moguć – rekao je predsjednik Japanskoga olimpijskog odbora Tsunekazu Takeda.

Da su Japanci odlučili službeno poslati kandidaturu za domaćinstvo Olimpijskih igara 2020. godine Takeda je priopćio na proslavi stote obljetnice nacionalnoga olimpijskog odbora.

Tokio je izgubio borbu za domaćinstvo Igara 2016. godine od Rio de Janeira. Japance je ohrabrila pobjeda korejskog Pyeonchanga u utakmici za organizacijom Zimskih igara 2018. godine, nakon što je isti grad izgubio natjecanje za domaćinstvo 2010. i 2014. godine.

Međunarodni će olimpijski odbor domaćina Zimskih igara 2020. godine odrediti 2013. Kandidature su već poslali Rim i Madrid, a učinit će to i Istanbul.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika