18.07.2011. / 15:02

Autor: Igor Koruga

Izvanserijski koncert Richarda Galliana večeras u Dubrovniku

Nakon nedavnog uspješnog koncerta u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, gdje ga je publika nagradila gromoglasnim aplauzima i izmamila čak tri bisa, ovaj će se veliki virtuoz s bandoneonom pojaviti u Dvoru na, za dubrovačku publiku, izvanserijskom koncertu

Ponajbolji svjetski harmonikaš, francuz Richard Galliano koji je proslavio harmoniku u jazzu, nastupit će s Komornim gudačkim orkestrom Slovenske filharmonije večeras u 21.30 sati u Atriju Kneževa dvora u Dubrovniku.

Galliano je harmoniku počeo svirati u svojoj četvrtoj godini, dugo se baveći uglavnom klasičnom glazbom, da bi se konačno okrenuo jazzu ¨kako bi se oslobodio svih spona¨ što je sam izjavio. U svojoj bogatoj i raznolikoj karijeri muzicirao je uz najveća imena jazza poput Cheta Bakera, Rona Cartera, Tootsa Thielemansa, Charlesa Aznavoura i drugih, a s velikim Astorom Piazzolom ga je vezivao, ne samo zajednički rad, nego i veliko prijateljstvo. Za Gallianovu izvedbu Bachovih djela s kojima će se predstaviti dubrovačkoj publici, ovoga puta na bandoneonu - instrumentu srodnom harmonici i neizostavnom u svakom tango orkestru, kritičari su se jednoglasno složili da su to ¨djela majstora koja izvodi majstor¨.

Prava glazbena poslastica bit će skladba ¨Air¨ iz Bachove 3. suite za orkestar, BWV 1068, vjerojatno najslavnija skladba Bachovog cjelokupnog skladateljskog opusa, koju će izvesti Komorni gudački orkestar Slovenske filharmonije. Na repertoaru će se naći i Gallianove vlastite skladbe i to ¨Opale Concerto¨, čiji je prvi stavak nastao pod utjecajem Gallianovih mediteranskih korijena, dok će drugi stavak prizvati slike pariškog života, a finalni evocirati pravi argentinski tango. Galliano će svoj nastup u Dvoru zaključiti sa svojom najslavnijom skladbom ¨La Valse à Margaux¨. Nakon nedavnog uspješnog koncerta u Eufrazijevoj bazilici u Poreču, gdje ga je publika nagradila gromoglasnim aplauzima i izmamila čak tri bisa, ovaj će se veliki virtuoz s bandoneonom pojaviti u Dvoru na, za dubrovačku publiku, izvanserijskom koncertu.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika