18.07.2011. / 15:31

Autor: Nacional.hr

Magma u problemima: Stečaj traže Ukras, Megatrend i Blitz-Cinestar

Magmin je račun i dalje blokiran, no u tvrtki očekuju da će uskoro biti deblokiran čime bi se steklli uvjeti za refinanciranje komercijalnih zapisa koji su trebali biti isplaćeni 1. srpnja

Goranko Fižulić (Foto: Davor Višnjić/PIXSELL)Goranko Fižulić (Foto: Davor Višnjić/PIXSELL)Troje dobavljača Magme predalo je zagrebačkom Trgovačkom sudu prijedlog za stečaj te tvrtke ne bi li tako naplatili ono što im Magma duguje.

Kako piše Poslovni dnevnik, osječka tvrtka Ukras od Magme potražuje oko 2,7 milijuna kuna, dok je dug prema Blitz-Cinestaru i Megatrendu navodno već podmiren.

Inače, protiv Magme je na sud stiglo pet prijedloga različitih predlagatelja za pokretanjem stečaja. S obzirom na to da su iz Magme objavili kako su propali pregovori s poljskim investitorom sudbina te tvrtke postaje sve neizvjesnija.

Magmin je račun i dalje blokiran, no u tvrtki očekuju da će uskoro biti deblokiran čime bi se steklli uvjeti za refinanciranje komercijalnih zapisa koji su trebali biti isplaćeni 1. srpnja.

Vezane vijesti

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Ako se ne dogodi čudo - a čuda su u biznisu rijetka - u iduća dva tjedna napokon bi trebao biti otvoren stečaj Magme. Uvod u konačni čin propasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika