20.07.2011. / 12:10

Autor: Nacional.hr

Carla del Ponte - Uhićenje Hadžića velik uspjeh Srbije

Del Ponte je izjavila da će uhićenje Hadžića ubrzati put Srbije u EU i da je ovo veliki uspjeh srpskih vlasti i korak prema demokratskoj i mirnoj budućnosti zemlje,a osim za Srbiju, ovo je veliki korak i za međunarodno pravosuđe

Carla del PonteCarla del PonteBivša haška tužiteljica Carla del Ponte dala je izjavu povodom uhićenja Gorana Hadžića tvrdeći da je ovo velik uspjeh srpskih vlasti, prenosi Tanjug.

Del Ponte je izjavila da će uhićenje Hadžića ubrzati put Srbije u EU i da je ovo veliki uspjeh srpskih vlasti i korak prema demokratskoj i mirnoj budućnosti zemlje,a osim za Srbiju, ovo je veliki korak i za međunarodno pravosuđe. Del Ponde je izjavila i da je mandat Vijeća sigurnosti UN-a ovim uhićenjem ispunjen jer su svi optuženi za ratne zločine na području bivše Jugoslavije uhićeni.

Podsjetila je i da je Hadžić "stari poznanik suda" kojeg je Tribunal otkrio u Beogradu, nakon čega je Hadžić pobjegao i od tada je sve do danas bio u bijegu. Također je izjavila da će se vrata Haškog suda konačno moći zatvoriti kada se suđenja svim uhićenim haškim optuženicima okončaju.

Vezane vijesti

Karadžić: Svi smo mi samo sinovi i kćeri Republike Srpske

Karadžić: Svi smo mi samo sinovi i kćeri Republike Srpske

Ratni vođa pobunjenih Srba u Bosni i Hercegovini, Radovan Karadžić, je u intervjuu za novinsku agenciju Srnu napisao kako 'duboko žali što su sva tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika