20.07.2011. / 12:52

Autor: Nacional.hr

Strani mediji o uhićenju Hadžića - Uhićen posljednji bjegunac Haškog suda

BBC također javlja da je uhićen posljednji bjegunac sa tjeralice Haškog suda i da su vodeći lideri EU izjavili da je ovo uhićenja važan korak za put Srbije prema EU kao i važan korak za međunarodno pravosuđe

Strani mediji popratili su uhićenje HadžićaStrani mediji popratili su uhićenje HadžićaStrani mediji popratili su uhićenje Gorana Hadžića. CNN javlja da je srpski predsjednik Boris Tadić potvrdio uhićenje Gorana Hadžića koji je tražen zbog zločina nad Hrvatima i drugim ne-srpskim civilima na području bivše Jugoslavije i da se ovo uhićenje dogodilo manje od dva mjeseca nakon uhićenja Ratka Mladića.

Reuters javlja da je u Fruškoj gori uhićen posljednji bjegunac tražen od strane Haškog suda, optužen za ubojstvo i protjerivanje tisuća Hrvata i ostalog ne-srpskog civilnog stanovništva iz dijela Hrvatske koji je okupiran.

BBC također javlja da je uhićen posljednji bjegunac sa tjeralice Haškog suda i da su vodeći lideri EU izjavili da je ovo uhićenja važan korak za put Srbije prema EU kao i važan korak za međunarodno pravosuđe.

AP navodi da će hapšenjem Hadžića, nakon više godina međunarodnih sankcija, biti uklonjena najveća prepreka Srbiji za integriranje u međunarodnu zajednicu.

AFP navodi da su srpske vlasti do uhićenja Mladića, sve svoje snage usmjerile na njegovo pronalaženje i privođenje, a nakon toga su se mogli posvetiti hvatanju Hadžića, koji je uhićen dva mjeseca nakon što je uhićen Mladić.

Vezane vijesti

Karadžić: Svi smo mi samo sinovi i kćeri Republike Srpske

Karadžić: Svi smo mi samo sinovi i kćeri Republike Srpske

Ratni vođa pobunjenih Srba u Bosni i Hercegovini, Radovan Karadžić, je u intervjuu za novinsku agenciju Srnu napisao kako 'duboko žali što su sva tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika