21.07.2011. / 20:05

Autor: Hina

Istraživanje: Smartphonei postaju najprodavaniji i najkorišteniji mobilni uređaji

Svatko tko se ozbiljno i strateški bavi bilo kakvim poslom vezanim za digitalne sadržaje te distribucijom usluga i marketingom mora misliti na veličinu i važnost tog tržišta

Smartphonei već čine 12,3 posto svih mobilnih telefona na svijetuSmartphonei već čine 12,3 posto svih mobilnih telefona na svijetuU svijetu će do kraja ove godine biti 627 milijuna korisnika smartphonea (pametnih telefona), što predstavlja 12,3 posto od ukupnog broja aktivnih SIM kartica u svijetu, dok bi 2015. moglo biti više od 1,5 milijardi korisnika tih telefona, što čini 24,8 posto aktivnih SIM-ova, predviđanja su iz najnovije publikacije "Globalno smartphone tržište: 2011 - 2015" (Worldwide Smartphone Markets: 2011 to 2015) britanske istraživačke kuće Generator Research.

Time se iznova potvrđuju slična prijašnja predviđanja različitih istraživačkih i analitičkih kuća da smartphone-ovi u svijetu postaju jedni od najprodavanijih i najkorištenijih mobilnih uređaja, kako među telefonima tako i među prijenosim računalima i drugim uređajima.

Tome u prilog ide i podatak iz spomenute publikacije Generator Researcha da će dobavljači u ovoj godini isporučiti 269,6 milijuna smartphone-ova, dok će prijenosnih računala (Microsoft i Mac) isporučiti 194 milijuna.

Razlika u toj isporuci 2015. bit će znatno veća, jer se predviđa da će isporuke smartphone-ova u toj godinu dosegnuti 448,8 milijuna, a prijenosnih računala samo 260 milijuna.

Ističući kako je globalno tržište smartphone-a već sada dosta veliko, analitičari Generator Researcha ipak napominju kako će to tržište u idućih pet godina postati još veće, te da svatko tko se ozbiljno i strateški bavi bilo kakvim poslom vezanim za digitalne sadržaje te distribucijom usluga i marketingom mora misliti na veličinu i važnost tog tržišta.

Važnost tog tržišta potvrđuje i ovogodišnji savez Nokie i Microsofta u sklopu kojeg je Nokia najavila dramatičnu promjenu strategije kako bi smanjila gubitak tržišnog udjela u segmentu smartphone-a, koji se sada po svojim karakteristikama znatno razlikuju od onih prije par godina naprednim postavkama, posebno za mobilni internet.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika