22.07.2011. / 09:30

Autor: Hina

Umro slavni britanski slikar Lucian Freud

"Umjetnik Lucian Freud, rođen 8. prosinca 1922. u Berlinu, mirno je umro u srijedu navečer u svome domu u Londonu", rekla je njegova odvjetnica Diana Rowstron u priopćenju

WikipediaWikipediaJedan od najcjenjenijih britanskih umjetnika, slikar Lucian Freud, unuk poznatog psihoanalitičara Sigmunda Freuda, umro je u 88. godini, potvrdila je njegova odvjetnica.

"Umjetnik Lucian Freud, rođen 8. prosinca 1922. u Berlinu, mirno je umro u srijedu navečer u svome domu u Londonu", rekla je njegova odvjetnica Diana Rowstron u priopćenju.

Slikar je bio poznat po aktovima i autoportretima, među kojima je i njegovo remek-djelo iz 1993. na kojoj je naslikao sebe kao naga starca koji četkicu za zube drži kao oružje.

Zadnjih godina njegova su se djela prodavala po astronomskim cijenama. Njegov portret iz 1995. "Benefits Supervisor Sleeping" prodan je na dražbi kuće Christie's u New Yorku za 33,6 milijuna dolara.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika