22.07.2011. / 12:57

Autor: Martina Čizmić

Hakeri ponovno udarili: Anonymous upao u bazu podataka NATO saveza

"Ne bojimo se više. Vaše prijetnje uhićenjem nam ne znače ništa, ne možete uhititi ideje. Ne možete učiniti ništa kako bi nas zaustavili", zapisali su

Hakerska grupa Anonymous objavila je na Twitteru kako je upala u bazu podataka NATO-a te tako došla u posjed velike količine tajnih podataka. Iako im je praksa objavljivati podatke koje dobiju svojim napadima, istaknuli su kako su ovo ipak preosjetljivi podaci za objavu.

"Radi se o gigabajtima osjetljivih podataka koji su toliko osjetljivi da bi ih po našem mišljenju bilo neodgovorno objaviti", zapisali su, ali i dodali kako neće stati samo na napadu na NATO. Najavili su nove napade na vlade koje "lažu svojim državljanima i oduzimaju im slobode, te na tvrtke i kompanije koje sudjeluju u toj uroti s vladama".

"Ne bojimo se više. Vaše prijetnje uhićenjem nam ne znače ništa, ne možete uhititi ideje. Ne možete učiniti ništa kako bi nas zaustavili", zapisali su i sarkastično dodali "vi to nazivate ratom, a mi se ismijavamo vašim ratnim brodovima".

NATO se za sad nije oglasio po pitanju hakerskog napada na njihovu bazu podataka.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika