25.07.2011. / 14:12

Autor: Nacional.hr

Samsung predstavlja novi pametni telefon Galaxy R

S dvojezgrenim pametnim telefonom Samsung širi ponudu telefona na Androidu

Novi Galaxy RNovi Galaxy RSamsung je najavio predstavljanje Samsung Galaxy R, svoj najnoviji pametni telefon na Andriodu 2.3 (Gingerbread). Pametni telefon Galaxy R je tanak i lagan, ima glatku površinu i metalik dizajn, te nevjerojatne performanse zahvaljujući dvojezgrenom procesoru, a raspon značajki omogućuje mu upravljanje društvenim i sadržajnim iskustvima.

„2011. godina je bila izvrsna godina za Samsung, vodećeg proizvođača pametnih telefona. Vrlo sam zadovoljan što će Galaxy R učvrstiti naše vodstvo i nadopuniti naš najopširniji Andriod portfelj među svim proizvođačima," izjavio je Hankil Yoon, potpredsjednik Grupacije za planiranje proizvodnje pametnih telefona Samsungove poslovne jedinice Mobile Communications. Yoon je dodao: „Potrošači traže elegantan, prvorazredni uređaj koji ima visoke performanse i dugotrajnu bateriju, a Galaxy R posjeduje sve te kvalitete."

Profinjeni dizajn i munjevita brzina

Kućište je debelo 9,55 mm, težak je 131 gram, a baterija jačine 1650 mAh omogućava 580 minuta razgovora i 550 sati u stanju mirovanja.

Korisnici mogu snimati fotografije visoke kvalitete i HD filmove te ih poslije producirati na velikom Super Clear LCD touch zaslonu veličine 4,19 inča.

Samsungov Galaxy R ima brzi dvojezgreni procesor koji omogućava više radnji odjednom, brže pokretanje internetskih stranica i izrazito brzo uključivanje. Snažni procesor omogućuje jednostavno snimanje HD 720p videa i reprodukciju u Full HD 1080p (Divx, WMV, MP4, H.264 B/P) pri 30 fps. Munjevito brzo skidanje s interneta omogućuje HSPA+ veza, što znači da se filmovi, igrice i glazba mogu brže skinuti.

Sveukupna povezivost uređaja je poboljšana te sada uključuje Bluetooth 3.0 HSi USB 2.0 podršku koja omogućava da se drugi USB uređaj spoji bez korištenja osobnog računala. Dual Channel Wi-Fi je također uključen u standardnu opremu, omogućavajući lakše i brže spajanje, a usto Kies 2.0 i Kies Air pružaju bolje bežično upravljanje.

Intuitivno iskustvo korisnika

Osim korištenja intuitivne Android 2.3 (Gingerbread) platforme, Samsung je također postavio Samsung Hub-ove u Galaxy R, poboljšavajući iskustvo korisnika. Hub-ovi nude sadržaj na bilo kojem mjestu u bilo koje vrijeme te na taj način osiguravaju da su korisnici uvijek u kontaktu sa društvenim svijetom.

Samsung je dodao nove mogućnosti kao što su Samsung Voice Command, jednostavnu uslugu glasovnog prepoznavanja koja omogućuje lakše korištenje hands-free načina rada. Prepoznavanje glasa također omogućava korisniku glasovno čitanje tekstualnih poruka i glasovno odgovaranje na iste. Također, tijekom poziva, moguće je glasovnom komandom otvoriti e-knjige i neke druge aplikacije. Samsung također ima L!ve Panel, omogućavajući potpuno prilagođen ekran sa 3D efektom.

Samsungova "Find my mobile" funkcija omogućava korisnicima da pronađu, zvone i daljinski zaključaju uređaj te da imaju zapis poziva u slučaju da je njihov pametni telefon izgubljen, zametnut ili ukraden. Ova funkcija umirit će korisnike koji bi se inače brinuli zbog gubitka ili krađe telefona ili povjerljivih podataka.

Galaxy R će biti dostupan od kraja srpnja u Europi te na globalnoj razini uključujući Jugoistočnu i Zapadnu Aziju, Bliski istok i Kinu.

Vezane vijesti

Huawei predstavio svoje uređaje na sajmu Mobile Asia Expo 2012

Huawei predstavio svoje uređaje na sajmu Mobile Asia Expo 2012

Huawei je predstavio verzije mobitela Ascend P1 TD-SCDMA i 2600 mAh XL na sajmu GSMA Mobile Asia Expo 2012 u Šangaju. Ascend P1 TD-SCDMA bit će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika