26.07.2011. / 16:37

Autor: Hina

Obitelj i prijatelji na oproštaju od Amy Winehouse

Obitelj i prijatelji počeli su stizati u sjeverni dio Londona na oproštaj od Amy Winehouse, a oko kolone vozila koja stiže na groblje Edgwarebury stoje fotografi i nešto obožavatelja.

Obožavatelji i dalje ostavljaju cvijeće pred Amynom kućomObožavatelji i dalje ostavljaju cvijeće pred Amynom kućomObitelj i prijatelji počeli su stizati u sjeverni dio Londona na oproštaj od Amy Winehouse, a oko kolone vozila koja stiže na groblje Edgwarebury stoje fotografi i nešto obožavatelja.

Televizijska zvijezda Kelly Osbourne jedna je od poznatih ličnosti pozvanih na pogreb. Kosu je podignula u pundžu poput one kakvu je nosila Amy Winehouse.

Među osobe koje odaju počast Amy uvrstili su se i George Michael i Adele. "Na Twitteru, George Michael je preminulu zvijezdu opisao kao "pjevačicu s najviše duše u ovoj zemlji", objavio je BBC.

Adele je na svoju internetsku stranicu napisala da je Winehouse "utrla put umjetnicima poput mene i ponovno ljude zainteresirala za britansku glazbu".

Tijelo Amy Winehouse pronađeno je u subotu u kod kuće u Camdenu, u sjevernome dijelu Londona. Pjevačica se godinama borila s drogom i alkoholom

Obiteljski glasnogovornik Chris Goodman, piše The Telegraph bio je najavio da će se zatvoreni oproštaj održati u utorak, ali nije objavio lokaciju. Bit će u sjevernome Londonu, danas popodne, rekao je, ali "samo za obitelj i najbliže prijatelje".

Obdukcijom još nije ustanovljen uzrok smrti 27-godišnje pjevačice. Policija čeka nalaze toksikoloških pretraga, a oni će biti gotovi za dva do četiri tjedna.

U ponedjeljak njezin je otac posjetio kuću u Camdenu i zahvalio okupljenima koji ostavljaju cvijeće i poruke. Mitch Winehouse je rekao da je "Amy bila važna samo jedna stvar, a to je ljubav. Cijeli je njezin život bio posvećen obitelji i prijateljima i vama".

Ovih je dana isplivalo da je Mitch Winehouse nesposredno prije Amyne smrti pokušavao poslati svoju kćer u istu rehabilitacijsku kliniku u kojoj su pomogli Russellu Brandu.

Chip Somers, voditelj rehabilitacijskoga centra, rekao je da je bio u redovitu kontaktu s Mitchom Winehouseom prije nego što je 27-godišnja pjevačica pronađena mrtva.

Somers je utemeljitelj 12-tjedna programa odvikavanja nazvanog Focus 12. "Njezin je otac došao ovamo na jedan dan da vidi kakvi smo i svidjeli smo mu se", rekao je.

Mitch Winehouse molio je kćer da ode na odvikavanje. Ali Chip kaže: "Odbila ga je. Odbila je i mnoge druge ponude da joj pomognu".

U čast Amy Winehouse Russell Brand rekao je kako bi bez pomoći Somersa i njegova Focusa 12 i on možda umro od ovisnosti. Taj glumac i komičar na svojoj je internetskoj strnaici napisao: "Meni je bilo 27 godina kad sam, uz pomoć prijateljstva i u Focusu 12, centru za liječenje Chrisa Somersa, pronašao oporavak. (...) Bez toga ne bih bio živ".

Amy Winehouse postala je poznata 2003. debitantskim albumom Frank koji je nominiran za nagradu Mercury a 2006. stekla je svjetsku slavu albumom Back to Black koji je dobio pet Grammyja.

Smrt slavne pjevačice potaknula je interes za njezinim albumima. glazbena trgovina HMV u Ipswichu objavila je da je prodaja njezinih dvaju albuma nakon vijesti o smrti porasla za 800 posto.

Vezane vijesti

U talijanskom gradiću zabranjeno umiranje

U talijanskom gradiću zabranjeno umiranje

U talijanskom gradiću Falciano del Massico s 4.000 stanovnika u pokrajini Caserta, predsjednik općine je izdao naredbu kojom se zabranjuje umiranje,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika