27.07.2011. / 11:15

Autor: Igor Koruga

Koncert Edina Karamazova na glazbenoj Sceni Amadeo

I za ovaj će se koncert, po već ustaljenoj normi, ulaznice moći nabaviti tijekom dana u knjižari Ljevak, Trg bana Josipa Jelačića 17, a dva sata prije početka nastupa, u 21 sat, i na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja

Edin KaramazovEdin KaramazovScena Amadeo večeras će ugostiti jednog od najpoznatijih europskih i svjetskih lutnjista, Edina Karamazova (r. 1965), koji će u solističkom recitalu pod nazivom ¨Made in silence¨ izvesti kompozicije Johanna Sebastiana Bacha (1685-1750) i kubanskog skladatelja, dirigenta i gitarista Lea Brouwera (r. 1939).

Edin Karamazov studirao je sviranje lutnje kod Smitha Hopkinsona na glazbenoj akademiji Schola Cantorum Basiliensis u Baselu koja se specijalizirala za ranu glazbu. Nastupio je sa svjetskim ansamblima kao što su Hesperion, L'Arpeggiata, Hilliard Ensemble, Mala Punica, Orpheus Chamber Orchestra kao i s umjetnicima poput Andreasa Scholla, Marie-Cristine Kiehr, Arianne Savall i Stinga s kojim je, po tužnoj prirodi stvari, ostvario svoj najveći, prije svega, komercijalni i marketinški uzlet u karijeri snimivši album klasične glazbe ¨Songs from the Labyrinth¨ (DG CD 170 3139) 2006. godine koji je postigao veliki uspjeh na ljestvicama, no i oštro podijelio naklonost publike i kritike.

I za ovaj će se koncert, po već ustaljenoj normi, ulaznice moći nabaviti tijekom dana u knjižari Ljevak, Trg bana Josipa Jelačića 17, a dva sata prije početka nastupa, u 21 sat, i na blagajni Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Demetrova 1, Gornji grad. U slučaju kiše program će se održati u crkvi sv. Marka.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika