29.07.2011. / 14:01

Autor: Hina

Eksplozija u rudniku u Ukrajini: 16 mrtvih, 10 nestalih

Šesnaest je rudara poginulo, a deset se smatra nestalima nakon eksplozije u rudniku "Istočna Suhodolskaja" u području Luganska na istoku Ukrajine, objavilo je u petak ministarstvo za hitna stanja.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaŠesnaest je rudara poginulo, a deset se smatra nestalima nakon eksplozije u rudniku "Istočna Suhodolskaja" u području Luganska na istoku Ukrajine, objavilo je u petak ministarstvo za hitna stanja.

Još dva rudara ranjena su u toj nesreći koja se dogodila noću na petak dok je skupina od 28 rudara radila na dubini većoj od 900 metara, priopćilo je ministarstvo.

Dvojica ranjenih zadobila su opekline i prebačena su u bolnicu. "Nepoznata je sudbina deset rudara", objavilo je ministarstvo.

Ne zna se uzrok eksplozije, no takav tip nesreće najčešće izaziva plin metan.

Nesreća se dogodila u ugljenokopu Istočna Suhodolskaja gdje je u lipnju izbio požar i rudari su bili hitno evakuirani, no unesrećenih nije bilo.

Ukrajinski rudnici smješteni su uglavnom na istoku zemlje i nesreće koje se u njima događaju gotovo redovito su popraćene žrtvama zbog nedostatne opremljenosti i nepoštivanja standarda o sigurnosti.

Tri rudara poginula su ugušena plinovima u rujnu u drugome rudniku u području Luganska.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika