29.07.2011. / 14:49

Autor: Hina

Bebiću ugrađen potkožni aparat za praćenje rada srca

Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić iz splitskoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) otpušten je u stabilnom stanju, a ugrađen mu je "potkožni aparat za kontinuirano praćenje rada srca (EKG), tzv. "loop recorder", priopćila je danas uprava splitskoga KBC-a.

Luka BebićLuka BebićPredsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić iz splitskoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) otpušten je u stabilnom stanju, a ugrađen mu je "potkožni aparat za kontinuirano praćenje rada srca (EKG), tzv. "loop recorder", priopćila je danas uprava splitskoga KBC-a.

Bebić je, kako se objašnjava u priopćenju, primljen u splitski KBC "zbog prolaznog i kratkotrajnog gubitka svijesti (sinkopa) koji je najčešće posljedica kardioneuroloških poremećaja".

"Učinili smo opsežnu dijagnostičku obradu i s visokim stupnjem sigurnosti smo isključili postojanu kardiološku i neurološku bolest kao uzrok gubitka svijesti. Međutim, postoje trenutačna prolazna cirkulatorna urušavanja koja se javljaju kao izolirani događaji i nije ih moguće razjasniti bez prisutnosti samom događaju. Zbog toga smo gospodinu Luki Bebiću potkožno ugradili aparat za kontinuirano praćenje rada srca (EKG), tzv. 'loop recorder', koji će nam osigurati dugotrajni dijagnostički nadzor nad mogućim događajima. Inače, usprkos modernim dijagnostičkim procedurama, do 40 posto kratkotrajnih poremećaja svijesti ostaje nerazjašnjeno", navodi se u priopćenju što ga je potpisao ravnatelj splitskoga KBC-a Dujomir Marasović.

Također se napominje kako Bebić otkako je primljen u bolnicu "nije imao subjektivnih smetnji i bio je klinički stabilan".

"Preporučenu obradu podnio je dobro", dodaje se u priopćenju i napominje da se Bebića iz bolnice pušta u stabilnom stanju.

Nakon izlaska iz bolnice Bebić je danas novinarima izjavio da se osjeća odlično de ta će svoje dužnosti i dalje obavljati u skladu sa svojim mogućnostima.

Vezane vijesti

Optimizam bi mogao štititi protiv bolesti srca

Optimizam bi mogao štititi protiv bolesti srca

Sretni i optimistični ljudi izloženi su bitno manjem riziku infarkta ili moždanog udara, sugeriraju rezultati istraživanja koje su proveli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika