01.08.2011. / 13:07

Autor: Nacional.hr

Korisnici Internet Explorera manje inteligentni od korisnika ostalih preglednika?

Otkriveno je da korisnici Firefoxa, Safaria, Chromea i Opere imaju natprosječan kvocijent inteligencije, dok oni koji koriste Microsoftov Internet Explorer imaju niži kvocijent inteligencije

IlustracijaIlustracijaNovo istraživanje je pokazalo da su korisnici Internet Explorera manje inteligentni od korisnika Firefoxa, Chromea i ostalih internetskih preglednika, prenosi Fox News.

Tvrtka AptiQuant, koja se bavi provođenjem online psihometrijskih testova objavila je rezultate studije u kojoj je mjeren kvocijenti inteligencije korisnika interneta i rezultati su podijeljeni u grupe na osnovu toga tko koristi koji internetski preglednik. Otkriveno je da korisnici Firefoxa, Safaria, Chromea i Opere imaju natprosječan kvocijent inteligencije, dok oni koji koriste Microsoftov Internet Explorer imaju niži kvocijent inteligencije.

Iako možda na prvi pogled neobični, ovi rezultati nisu iznenađujući jer preglednike poput Firefoxa i Chromea obično koriste profesionalci i "geekovi", dok je Internet Explorer već unaprijed postavljen kao opcija na Windowsima i obično ga koriste oni koji nemaju puno iskustva sa korištenjem računala, kao i oni koji ni ne znaju da postoje drugi preglednici. Iznimka su korisnici koji su Internet Explorer koristili pomoću Googleovog Chromea, jer su imali veći kvocijent inteligencije od ostalih korisnika Explorera.

Najbolje rezultata su imali korisnici Opere, dok su korisnici Chromea, Firefoxa i Safaria imali podjednak kvocijent inteligencije.

Vezane vijesti

Rasisti su glupi

Rasisti su glupi

Voditelj znanstvenog istraživanja, Gordon Hodson sa Sveučilišta Brock u Ontariju, tvrdi kako su ljudi skloni rasizmu, predrasudama i konzervativnim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika