01.08.2011. / 15:23

Autor: Nacional.hr

Facebook i Twitter mijenjaju način na koji reagiramo u trenutku nesreće

"Dijeljenjem slika, informacija i širenjem tih podataka, javnost postaje dio velike mreže koja pokreće stvari. Više nisu samo žrtve i promatrači", zapisali su autori studije

Facebook i Twitter pomažu u obavještavanju javnosti o nesrećamaFacebook i Twitter pomažu u obavještavanju javnosti o nesrećamaRazvoj društvenih mreža tijekom posljednjih godina, poglavito Facebooka i Twittera promijenio je način na koji čovječanstvo reagira u trenutku nesreće.

To su otkrili američki znanstvenici koji su proučavali način na koji društvene mreže utječu na kounikaciju. U istraživanju objavljenom u New England Journalu of Medicine ističu kako su društvene mreže omogućile dvostranu komunikaciju između javnosti i spasitelja.

"Dijeljenjem slika, informacija i širenjem tih podataka, javnost postaje dio velike mreže koja pokreće stvari. Više nisu samo žrtve i promatrači", zapisali su autori studije.

Društvene mreže u budućnosti bi mogle omogućiti da pomoć dođe do onih kojima je potrebna u rekordnom roku.

Posljednji u nizu primjera je slučaj masakra na norveškom otoku Utoya kada su mladi slanjem SMS poruka i Twittova s mjesta događaja alarmirali javnost, ali i omogućili policiji i spasiteljima da prate razvoj događaja i lakše organiziraju potragu i spašavanje.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika