01.08.2011. / 20:18

Autor: Hina

Osmi Harry Potter prešao čarobnih milijardu dolara

Film "Harry Potter i darovi smrti - 2. dio", posljednji nastavak filmske sage o malom čarobnjaku nastale prema knjiškom predlošku britanske spisateljice J.K. Rowling, zaradio je diljem svijeta više od milijarde dolara, prenosi BBC.

Osmi film mogao bi biti najuspješniji u serijiOsmi film mogao bi biti najuspješniji u serijiFilm "Harry Potter i darovi smrti - 2. dio", posljednji nastavak filmske sage o malom čarobnjaku nastale prema knjiškom predlošku britanske spisateljice J.K. Rowling, zaradio je diljem svijeta više od milijarde dolara, prenosi BBC.

Osmi i posljednji nastavak toga filmskog serijala ujedno je i jedini koji je dosegnuo tu čarobnu brojku, premašivši prethodnog rekordera "Harry Potter i kamen mudraca" koji je 2001. na kinoblagajnama zaradio 974,8 milijuna dolara.

Apsolutni rekord po međunarodnoj zaradi trenutno je u rukama epske SF sage "Avatar" iz 2009., koja je od prodaje ulaznica diljem svijeta ukupno prikupila 2,8 milijarde dolara, najviše u povijesti filmske industrije.

Očekuje se da će "Darovi smrti - 2. dio" uskoro po zaradi premašiti i dosadašnjeg ovogodišnjeg rekordera, pustolovni film "Pirati s Kariba: nepoznate plime", koji je dosad u ovoj godini "utržio" 1,03 milijardu dolara.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 03.08.11. 13:41

Harry Potter filmovi su odvratni i zastrašujući za djecu.Fuj....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika