Objavljeno u Nacionalu br. 820, 2011-08-02

Autor: Ivan Starčević

Vijenci i kaktusi

Uskok je na godišnjem odmoru

Prošlog tjedna nije uhićen ni jedan HDZ-ovac, što može značiti da se odgovorni odmaraju ili pripremaju zajedničko uhićenje Josipovića, Kosor i Milanovića

Ivan StarčevićIvan StarčevićDNEVNIK

Utorak, Nova TV, 19.15

Pojavio se posebni savjetnik UN-a, prof. Branko Vukmir i rekao ono što bismo željeli čuti od najsretnije Hrvatice, tj. od gđe Kosor. U Hrvatskoj se prepreke stranim ulagačima još presporo uklanjaju. Ako se i uklone, dođu novi zakoni koji još više otežavaju posao stranim ulagačima. Propala je Brijunska rivijera, onaj katarski šeik nije više investitor, golf kod Srđa je propao itd. Stvarnost je, srećom, samo djelomično demantirala g. Vukmira, savjetnika UNCTAD-a. Golf uokolo Srđa još je puki san, što od srca pozdravljamo, a za 20 km obale nasuprot Brijuna potpisala se gradnja hotela, par dana iza savjetnikove izjave. Novinar Boris Mišević opskrbio je izjavu podacima: pretekli su nas Crna Gora, Srbija i Albanija. Strani investitori tamo trpaju dolare, a u Hrvatskoj ih, kaže Mišević, najviše uništavaju previsoki porezi na plaće radnika. Mišević i Vukmir trebali su biti prva vijest, jer ionako se ništa ne događa, čak nije uhićen ni jedan novi HDZ-ovac.


DNEVNIK 3

Utorak, HRT 1, 23.06 HRT

se ipak uspio uključiti u priču koju su, kao i sve kod nas, otkrile novine: zagrebačko sveučilište ne će njemačkoj kancelarki Angeli Merkel dodijeliti titulu počasne doktorice znanosti. Naši zlobni apetiti dodatno su zadovoljeni izjavom dr. Stipe Mesića, počasnog doktora sveučilišta u Tuzli, Prištini i Tripoliju. Priznao je da ima ta tri doktorata. Proslavio se i liječnik Mate Granić, Mesićev kolega po ugledu u hrvatskoj javnosti. Zamisao da zagrebački Fakultet političkih znanosti dodijeli doktorat kancelarki nikako nije dio predizborne kampanje. Dekan Nenad Zakošek smatra da jest, ali stručnjak Mate misli drugačije. Propast te inicijative je nešto smiješno, žalosno, tragično, nespretno – ocjenjuje dr. Granić. Osim mnogih, postoji i posebna korist od njegove tužno izgovorene četiri riječi. One su prilično solidna bilanca svekolike javne djelatnosti našeg mirogojskog lobista, ali tko smo mi da sudimo o jednom bivšem hrvatskom ministru vanjskih poslova.

LJETNA SLAGALICA

Četvrtak, HRT 1, 18.40

Znam čovjeka kojeg je homeopatija izliječila od psorijaze, pa me ne dira ni ovaj, najblaži dosad (čestitamo!), pokušaj HRT-a da kaže koju svoju protiv homeopatije. Liječnica i homeopatkinja dr. Meri Bura s pravim je holističkim mirom reagirala na vrlo nervozne optužbe dr. Darija Hrupeca, astrofizičara s “Ruđera Boškovića” i psihologa dr. Igora Mikloušića. Nije im odgovorila na očite besmislice iz kojih se vidjelo da pojma nemaju o čemu govore, da se blago izrazimo. Nije se upuštala u suvišno pobijanje, nego je s totalnim mirom govorila o temi. Idući put molimo tri homeopata i nula amatera. Jedna homeopatkinja nije dovoljna da voditelja Danijela Despota smiri i vrati osnovama njegova posla: učiti, učiti i samo učiti.

SPLIT – FULHAM

Četvrtak, HRT 2, 19.35

Naš omiljeni sportski reporter Drago Ćosić sve nam je rekao o svakom engleskom nogometašu. Čim bi neki od tih potpuno nepoznatih i svakom HRT-ovu pretplatniku apsolutno nevažnih igrača primio loptu, g. Ćosić bi se uhvatio čitanja svega i svačega o dotičnom nesretniku. Kad je potpisao ugovor, kolik mu je bio i koliki mu je sada, s kojim suigračem je “najbolje surađivao”, ukratko: sve što su Ćosiću dali vrijedni organizatori, on bi nam pročitao. Naši sportski reporteri to rade uvijek kad naši klubovi igraju međunarodne utakmice. Ti naši državni činovnici, tj. sportski reporteri HRT-a, nikad u životu nisu bili izvrgnuti potrebi da išta sami saznaju. Zbog toga ni g. Ćoso nije znao ni beknuti o igračima “Splita”. Nije riječ o provincijalnom kompleksu, nego o tipičnoj lijenosti državnih službenika. Provincijalni kompleksi su viša faza, do koje se ćosići tek trebaju dovinuti.

RED CARPET

Nedjelja, Nova TV, 22.53

Naša vijest broj jedan je g. Ivo Josipović u prvom redu nekakvog sarajevskog kina, u neposrednoj blizini američke filmske dive. Predsjednik RH nauživao se kulture kao nitko. Osobno je otvorio filmski festival u Puli, bio je na filmskom festivalu u Motovunu, na tenisu u Umagu – da spomenemo samo javno objavljene stvari. Tko zna, možda je i tajno praćen, jer Uskok se prošlog tjedna gadno ušutio. Ni jedan HDZ-ovac nije strpan u zatvor. Ili se otišlo na godišnji, ili se priprema nešto veliko: zajedničko uhićenje Ive Josipovića, Jadranke Kosor i Zorana Milanovića, da već jednom prestane ova ljetna čamotinja. Nova TV, putem ove svoje emisije, i večeras nastavlja svoj lanac sv. Antuna, čije su prepoznate karike bile Simona Gotovac, Maja Morales itsl. Pronađena je gospođica koja sliči potonjoj i koja će, uz oprobanu TV podršku, daleko dogurati.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika