05.08.2011. / 11:14

Autor: Hina

Kosor u Kninu: 'Posebno pozdravljam Gotovinu i Markača'

U 9 sati i 43 minute oglasila su se kninska crkvena zvona, označivši točno vrijeme kada su na današnji dan prije 16 godina hrvatske snage ušle u Knin, čime je bila završena vojno-redarstvena akcija "Oluja"

Josipa Rimac, Ivo Josipović, Jadranka Kosor, Davor Božinović, Tomislav Karamarko prilikom jučerašnjeg otkrivanja spomenika hrvatske pobjede Oluja '95 u Kninu Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELLJosipa Rimac, Ivo Josipović, Jadranka Kosor, Davor Božinović, Tomislav Karamarko prilikom jučerašnjeg otkrivanja spomenika hrvatske pobjede Oluja '95 u Kninu Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELLPodizanjem državnog stijega na kninskoj tvrđavi danas u prijepodnevnim satima, u nazočnosti najviših državnih i vojnih dužnosnika, predstavnika stranačkog i javnog života, počela je središnja svečanost obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 16. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Nazočni su bili predsjednik Republike i zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor, potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, načelnik Glavnog stožera OSRH general Drago Lovrić, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmial Ante Urlić, svi ministri u Vladi RH, ravnatelj policije Oliver Grbić. Tu su bili, među ostalima, generali Rahim Ademi, Damir Krstičević, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić i dr.

Premijerka je pozdravila i hrvatske generale, nepravomoćno osuđene za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu.

"Posebno pozdravljam generale Antu Gotovinu i Mladena Markača", kazala je premijerka Kosor, nakon čega je uslijedio dugotrajni pljesak na kninskom stadionu.

U vrijeme podizanja državnog stijega kninsku tvrđavu su u brišućem letu nadletjela dva zrakoplova hrvatskih Oružanih snaga. U 9 sati i 43 minute oglasila su se kninska crkvena zvona, označivši točno vrijeme kada su na današnji dan prije 16 godina hrvatske snage ušle u Knin, čime je bila završena vojno-redarstvena akcija "Oluja".

Prilikom podizanja stijega, državnu himnu "Lijepa naša domovino" svirao je Orkestar Hrvatske ratne mornarice, a svečano su bile postrojene Počasno zaštitna bojna Oružanih snaga Republike Hrvatske i Svečani postroj Ministarstva unutarnjih poslova.

U okviru proslave, na kninskoj tvrđavi su otvorene dvije prigodne izložbe: u Crkvi sv. Barbare izložba fotografija vojno-redarstvene operacije "Oluja", a u Galeriji umjetnina izložba ratnih plakata 1991.-1995., u sklopu koje se neprekidno prikazuje 20-minutni dokumentarni film o akcijama u "Oluji".

Nakon podizanju državnoga stijega, na stadionu HNK Dinara postrojit će se svečani postroji, a nakon toga Sveta misa u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta koju će predvoditi vojni biskup Juraj Jezerinac.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 05.08.11. 11:05

Stijeg i himna, jedino to još imamo.Možemo dizat i svirat do zore.


registracija
27/12/06

Skipp, 05.08.11. 11:20

Nepismenog li novinara i nepismenog li urednika i nepismenog onoga u Hini koji je tu vijest pustio: "Stijeg" je koplje, štap itd na što se postavlja zastava! Državni stijeg!!! Jezush....nikad čuli za izraz da su "zastave u znak žalosti podignute na pola stijega", ha? Ako ste se već htjeli praviti fini onda ste trebali napisati barjak,.....


registracija
28/4/10

Zvonko, 05.08.11. 11:55

Žalosno da ne može biti žalosnije!

Svi redom, do i jednog, slave Oluju, koju su na svojim leđima iznijeli ljudi koje su baš svi ovdje a i mnogi kojih nema svojom anacionalnom, poltronskom i izdajničko-krivokletničkom politikom prepustili nazvati ratniom zločincima.

Kite se tuđom mukom, znanjem, herojstvom i požrtvovnošću a uložili su samo izdaju za vlastiti probitak.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 05.08.11. 13:12

a po meni je zalosno iz nekih drugih razloga. Kao prvo, dvojica spomenutih su osudeni za strasne zlocine. Znam, zalba je podnesena, ali po meni ih se moze pozdravljati jedino ako budu oslobodeni od onoga zasto ih se tereti. U protivnom, oni su zlocinci, a ni jedan zlocinac se u jednom zdravom drustvu ne smije velicati. Drugo, Kosorica na ovaj nacin pridonosi nastavku sirenja ozracja gdje niko ne drzi do moralnosti, a to dovodi do drustvene klime gdje je sve dopusteno. Ne treba se onda cuditi mitu, korupciji, pljackama drzavne imovine, nepotizmu, laznim braniteljima ili sirenju ustasstva. Znam, Kosorica na ovaj nacin nastoji skupiti sto vise glasova za predstojece izbore, ali nacin na koji to radi je totalno ispod svakih civilizacijskih normi. Sramota. A jos veca sramota jer se tome pljeskalo.


registracija
31/1/10

STTony, 05.08.11. 13:49

agaSovulj, u potpunosti potpisujem to što si napisao.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika