08.08.2011. / 14:46

Autor: Hina

Afganistan: Pao još jedan NATO-ov helikopter, nema žrtava

U nesreći NATO-ova helikoptera koji se u ponedjeljak srušio na istoku Afganistana nije bilo ljudskih žrtava, izvijestili su NATO-ovi dužnosnici, dva dana nakon slične nesreće helikoptera snaga Sjevernoatlantskog saveza u kojoj je smrtno stradalo 38 ljudi.

NATO je izgubio još jedan helikopter u AfganistanuNATO je izgubio još jedan helikopter u AfganistanuU nesreći NATO-ova helikoptera koji se u ponedjeljak srušio na istoku Afganistana nije bilo ljudskih žrtava, izvijestili su NATO-ovi dužnosnici, dva dana nakon slične nesreće helikoptera snaga Sjevernoatlantskog saveza u kojoj je smrtno stradalo 38 ljudi.

Tijekom "tvrdog prizemljenja" u pokrajini Paktiji u ponedjeljak se srušio NATO-ov helikopter, no, kako je izvijestio ISAF-ov glasnogovornik pukovnik David Doherty, u toj nesreći nije bilo žrtava. Istraga je u tijeku, no čini se da u trenutku kada se dogodila nesreća u regiji nije bilo pobunjeničkih vojnika, kazao je Doherty.

Glasnogovornik talibana Zabihulah Mudžahid je međutim u poruci poslanoj agenciji Reuters izvijestio kako je helikopter tipa Chinook u regiji Zurmat u pokrajini Paktiji, srušila islamistička skupina, pri čemu su, kako je istaknuo, ubijena 33 američka vojnika. Reuters upozorava kako talibani često pretjeruju kada izvješćuju o napadima na koalicijske snage i pripadnike afganistanskih snaga sigurnosti.

Oko tri stotine gnjevnih Afganistanaca u ponedjeljak je prosvjedovalo u gradiću u pokrajini Gazni, noseći tijela dvoje civila za koje tvrde da su ubijeni tijekom zračnog napada ISAF-ovih snaga.

Civilne žrtve stradale u napadima stranih vojnika kojima su cilj pobunjenici već dugo su glavni izvor nesuglasica između Kabula i Zapada. Prema UN-ovim podacima u prvih je šest mjeseci 2011. u takvim napadima smrtno stradao rekordan broj civila.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika