08.08.2011. / 16:13

Autor: Hina , Nacional.hr

Šteta veća od 63 milijuna kuna: Među osumnjičenima i Mirko Cetinski

Utvrđeno je da se 64-godišnjak, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o Mirku Cetinskom, Vinkinome mužu i poznatome istarskom pjevaču, u tri slučaja posredovanja dogovorio s prodavateljima nekretnina o kupoprodaji

Mirko Cetinski prilikom puštanja supruge Vinke iz istražnog zatvora (Pixsell)Mirko Cetinski prilikom puštanja supruge Vinke iz istražnog zatvora (Pixsell)U nastavku istrage oko malverzacija prilikom kupoprodaje nekretnina pulska je policija utvrdila da je prvoosumnjičena Vinka Cetinski sa suradnicima poduzetniku Danku Končaru nanijela daljnju štetu od oko 2,9 milijuna kuna, čime je dosad utvrđena ukupna šteta veća od 63 milijuna kuna.

Po današnjem izvješću istarske Policijske uprave, u slučaju je, osim dosad poznatih osoba, utvrđen još jedan 64-godišnji osumnjičenik.

"Policijski službenici utvrdili su kako su 64-godišnjakinja, 50-godišnjak i 42-godišnjak te novi 64-godišnji osumnjičenik, svi iz Rovinja, na temelju usmenog dogovora i ovlasti direktora trgovačkog društva prilikom posredovanja u kupoprodaji nekretnina u predugovorima i ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno dogovorenih, na račune prodavatelja isplaćivali dogovorene više cijene, a zatim zahtijevali od prodavatelja da im razliku između dogovorene i stvarno isplaćene cijene predaju u gotovini, što su zadržavali za sebe", izvijestila je policija.

Utvrđeno je da se 64-godišnjak, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o Mirku Cetinskom, Vinkinome mužu i poznatome istarskom pjevaču, u tri slučaja posredovanja dogovorio s prodavateljima nekretnina o kupoprodaji, nakon čega je od prodavatelja primio u gotovini oko 2,5 milijuna kuna, od čega je dva puta novac primio u svojoj obiteljskoj kući.

Policija je kriminalističkom istragom utvrdila i kako su odvjetnici Boris Sorgo (50) i Željan Hrvatin (42), i dosad osumnjičeni za pomaganje, u jednom slučaju posredovanja kao razliku između dogovorene i stvarno isplaćene cijene primili u gotovini od prodavatelja oko 388 tisuća kuna. Zbog sumnje da su Mirko i Vinka Cetinski počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, a Sorgo i Hrvatin kaznena djela pomaganja u svezi s tim kaznenim djelom, protiv prijavljenih je podneseno posebno izvješće Županijskome državnom odvjetništvu u Puli. Kriminalistička istraga se nastavlja.

Vinka Cetinski, kao direktorica Končareve tvrtke "Kermas", osumnjičena je da je sa suradnicima kupovala zemljišta u Istri prikazujući u ugovorima i isplaćujući više cijene od dogovorenih, nakon čega bi im prodavatelji razliku predavali u gotovini, što su zadržavali za sebe.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

registracija
25/6/10

vidra, 08.08.11. 20:55

Jadan Končar svi ga perušaju. Kad dođe u naša brodogradilišta biti će očerupan do kraja. Naši majstori ne ostavljaju ništa, ni jedno pero.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika