09.08.2011. / 07:00

Autor: Barbara Ivezić

Anđa Marić: Odgoj djeteta i rad na sebi moji su najveći projekti

Osebujna 33-godišnja pjevačica nakon desetljeća izbivanja s hrvatske glazbene scene 15. kolovoza opet će nastupiti pred domaćom publikom, i to u Zadru: za Extru je ispričala kako je projektom Kisha objedinila svoje hrvatske i mađarske korijene, zašto više ne bi surađivala s bratom Jerkom, kako je nakon razvoda pronašla sreću s fotografom Matjažom Baničem te kako zbog sina Gašpara s bivšim suprugom pokušava izgraditi dobar odnos

Pjevačica kaže kako joj je odlučila ostati živjeti u Ljubljani zbog sina Gašpara, koji najesen kreće u treći razred osnovne školePjevačica kaže kako joj je odlučila ostati živjeti u Ljubljani zbog sina Gašpara, koji najesen kreće u treći razred osnovne školeNakon punih deset godina hrvatsko-slovenska pjevačica mađarskih korijena Anđa Marić ponovo će zapjevati u Hrvatskoj. U sklopu Croatia Love Festivala 15. kolovoza nastupit će u zadarskom klubu Barbarella’s, skupa sa svojim world music bendom Kisha. Njihov album "A nyar" ("Ljeto"), koji je objavila mađarska podružnica diskografske kuće EMI, postao je hit najprije u Mađarskoj, potom u Slo›ve›niji, a sličan rezultat 33-godišnja glazbenica priželjkuje i na domaćem terenu. Jedna od najosebujnijih ličnosti hrvatske scene, koja je pažnju privlačila i glasom i stasom, prije devet godina preselila se u Ljubljanu, u kojoj je nakon nedavnog razvoda od bivšeg supruga odlučila i ostati, ponajprije zbog njihova zajedničkog sina Gašpara koji na jesen kreće u treći razred osnovne škole.

EXTRA: Koncert u Zadru vam je prvi nastup u Hrvatskoj nakon punih deset godina. Imate li tremu?

- Trema je uvijek prisutna pred nastup, što znači da mi je stalo do toga da zadovoljim publiku jer me ona motivira da provedem večer na pozornici, dam im sebe i ponovim to slijedećeg vikenda. Svaki nastup je posebna priča: važno je kako se osjećam, kakvo je raspoloženje benda, hoćemo li “kliknuti“ s publikom. Postoji neka dodatna trema kad nastupaš pred svojima, jer ti je do njihova mišljenja i više stalo. Stvaranje drugačije glazbe, inovativne i s vlastitom notom, zahtijeva veliku hrabrost jer se upuštaš u rizik i trema je uvijek velika. Možda me baš zbog nje i nije bilo na hrvatskoj sceni tolike godine.

EXTRA: Nastupate sa svojim bendom Kisha. Vaš debi album “A nyar” postao je hit najprije u Mađarskoj, potom u Sloveniji. Očekujete li sličan uspjeh i u Hrvatskoj?

- Kažu da ne smijem očekivati ništa, pa ja onda priželjkujem. Velika mi je želja da se domaća publika zainteresira za moj rad i da im se svidi, da imaju moj album i slušaju ga. "Ljeto je, sve je moguće" stih je iz jedne moje pjesme, a ja prizivam taj čaroban "klik" s publikom u Hrvatskoj.

EXTRA: U kakvim ste odnosima s bivšim suprugom, odgajate li zajednički sina?

- Odnos uvijek čine dvije osobe, a ja sa svoje strane nastojim biti korektna i odnositi se s poštovanjem. Kako druga strana ne želi normalne odnose, već mi želi nanijeti bol sada već drugom tužbom za oduzimanje skrbništva, zaključite sami kakav je to odnos. Smatram da zaslužujem poštovanje i ne dopuštam nikome da narušava moje osnovno ljudsko pravo, ali zajedništvo s bivšim suprugom više ne postoji. Odgoj djeteta i rad na sebi su najzahtjevniji procesi s kojima sam se u životu susrela. I najdugotrajniji.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju tjednika EXTRA

Vezane vijesti

Nakon osam godina pauze Anđa Marić izdala novi singl na hrvatskom jeziku

Nakon osam godina pauze Anđa Marić izdala novi singl na hrvatskom jeziku

Anđa Marić i njena grupa Kisha predstavljaju novi singl - 'Ima nade'. Ova pjesma, u originalu otpjevana je na mađarskom jeziku i nalazi se na njenom… Više

Komentari

registracija
24/6/09

Schengen, 09.08.11. 09:43

Gašper,ne Gašpar.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika