Objavljeno u Nacionalu br. 821, 2011-08-09

Autor: Sandra Bartolović

Karamarko spekulacijama traži podršku HDZ-a za predsjedničku kandidaturu

Iskusni policajac i obavještajac potrudio se plasirati i priču o njegovu zajedničkom izbornom nastupu s omiljenim guvernerom centralne banke Željkom Rohatinskim, iako su politički nespojivi i premda je nerazumljivo kakvu bi sinergiju takvo zajedništvo postiglo

Tomislav Karamarko (Foto:Igor Šoban)Tomislav Karamarko (Foto:Igor Šoban)Na Milana Bandića i njegovu višemjesečnu hoću-neću kampanju, prije nego što je u zadnjem trenutku uletio u predsjedničku utrku, ugledao se i ministar policije Tomislav Karamarko. Nakon što je pomno, na početku medijske sezone kiselih krastavaca, tempirao objavu da će se vjerojatno angažirati na parlamentarnim izborima, ipak se odbio izjasniti u kojoj formi to namjerava učiniti. Osim što takva taktika za cilj ima podizanje tenzija u javnosti oko njegova pojavljivanja na nekoj izbornoj listi, puno je važnije njome napumpati Karamarkove dionice na političkom tržištu. Kako se ne izjašnjava hoće li na izbore kao član HDZ-a, nestranački kandidat na nekoj njihovoj listi ili kao predvodnik neke ili više desnih opcija kojima nikako ne uspijeva izborno okupljanje, Karamarko za sebe pokušava ishoditi poziciju poželjne udavače.

To mu već i uspijeva, s obzirom na svojatanja i komplimente koji na njegov račun stižu iz HDZ-a. No, za svaki slučaj, iskusni policajac i obavještajac potrudio se plasirati i priču o njegovu zajedničkom izbornom nastupu s omiljenim guvernerom centralne banke Željkom Rohatinskim, iako su politički nespojivi i premda je nerazumljivo kakvu bi sinergiju takvo zajedništvo postiglo. Karamarku je to ulog s kojim će ući u pregovore s HDZ-om o svom izbornom, ali i postizbornom aranžmanu, s krajnjim ciljem da bude HDZ-ov predsjednički kandidat potkraj 2014. godine. O toj se mogućnosti pred prošle izbore za šefa države u HDZ-u najozbiljnije razgovaralo, a i sam je Karamarko bio vrlo zagrijan za nju. Ovoga puta ništa ne želi prepustiti slučaju i namjerava od HDZ-a dobiti jamstva da će biti njihov igrač za Pantovčak, a počeo se medijski prezentirati kao tražena politička roba

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
25/6/10

vidra, 09.08.11. 06:44

Karamarko budući predsjednik? E moj Bože, što je to s našom Hrvatskom? Zar u hrvatskoj nema poštenih i pametnih ljudi, osim ovog smeča od čovjeka?


registracija
18/6/09

Papar, 09.08.11. 07:32

SUPER: Stranka za Uspostavu Progresivne E -Republike

http://erepublika.blog.hr/


registracija
30/3/11

das, 09.08.11. 08:08

..karamarka za predsjednika,mladena bajića za premijera...karamarku je ovo šta radi,ministrira u policiji plahon,ponekad se vidi da mu je i to previše...pa nije ovo rusija da šef tajne službe postane predsjednik-to treba zakonom zabraniti-takvi se ne miču po 20-30 god a pokradoše sve,kakv predsjednik,prvo istraga oko firmi!


registracija
15/11/06

rimaz, 09.08.11. 08:14

Teško, vrlo teško pored trenutnog predsjednika. Sljedeći mandat je vjerojatno njegov. A nakon toga? Tada će Hrvatskom puhati neki drugi vjetrovi, bez tipova ala Karamarko i sličnih.


registracija
30/3/11

das, 09.08.11. 08:18

teško,da,teško ali moguće jer zna i ima sve o svima,može ucjenjivati do besvjesti i on i šeksonja i bajić i jarnjak...svi koji imaju info. o "drugoj" strani!


registracija
9/4/10

imela, 09.08.11. 08:33

... predsjednik(?) ...mozda mjesne zajednice ili nekog jako malog lovackog drustva.


registracija
20/6/11

etna47, 09.08.11. 08:53

Suludo je koomentirati jednu izjavu za koju nema nikakvih dokaza da je gosp. ministar Karamarko išta izjavio gleda svoje bilo kakve kandidature.


registracija
12/1/11

siziff, 10.08.11. 10:53

Samo nam (još ) taj fali !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika