Objavljeno u Nacionalu br. 821, 2011-08-09

Autor: Marko Biočina

Osoba tjedna: Željko Mitrović, srpski medijski tajkun

Mitrović je za Hrvatsku poprilično nevažan, što će ishod ovog medijski napumpanog skandala na kraju i pokazati. Za tajkuna će ta spoznaja vjerojatno biti bolnija od gubitka skupe jahte

Željko Mitrović (Pixsell)Željko Mitrović (Pixsell)Hrabrost pojedinca da se suprostavi društvu i državi materijal je od kojeg su sačinjeni junaci, no u slučaju Željka Mitrovića i njegova samoproglašena rata protiv Hrvatske, bilo bi pogrešno oholost zamijeniti za odvažnost. Mitrovića, vlasnika multinacionalnog televizijskog koncerna Pink, razljutilo je što mu je Hrvatska carina zaplijenila luksuznu jahtu zbog carinskog duga od dva milijuna eura. Reakcija je bila žestoka.

Mitrović je najavio da će na svojim televizijama ukinuti sve reklame hrvatskih proizvoda i turističkih destinacija i poslati timove pravnika da protiv Hrvatske podignu tužbe pred mjerodavnim europskim destinacijama.Prvi izdanak tog medijskog rata bila je reportaža u Pinkovu dnevniku o Agrokorovim konzervama tune, za koje je ustvrđeno da "nisu ni za životinje". Ako je i od Mitrovića, previše je. Čovjek koji je svoje poslovno carstvo izgradio na posvemašnoj tabloidizaciji medija i koketiranju sa zločinačkim elementima režima Slobodana Miloševića, već dugo javnost zabavlja svojim istupima. Samo u proteklih nekoliko mjeseci svoju sestru i šogora optužio je da su ga trovali otrovnom votkom, hvalio se kako je odbio suradnju s Angelinom Jolie jer ona mrzi Srbe i tvrdio da je dobio luksuzni Bentley na poklon od nepoznate njemačke grofice.

Danas je Hrvatskoj objavio rat, u tipičnoj maniri primitivnog balkanskog nasilnika uvjerenog u svoju veličinu i važnost. Dakako, Mitrović je za Hrvatsku poprilično nevažan, što će ishod ovog medijski napumpanog skandala na kraju i pokazati. Za tajkuna će ta spoznaja vjerojatno biti bolnija od gubitka skupe jahte

Vezane vijesti

Sve smo napravili zakonito i po redovnoj proceduri

Sve smo napravili zakonito i po redovnoj proceduri

Odluka dubrovačkog suda o zabrani prodaje zaplijenjene jahte Željka Mitrović ponukala je srbijanskog poduzetnika i vlasnika televizije Pink da u… Više

Komentari

registracija
11/8/11

vedris, 11.08.11. 14:21

Ne vjeruj Srbinu ni kad darove nosi


registracija
10/1/10

avvf2002, 11.08.11. 15:33

Slozzicemo se da su tri stvari nemerljive:

1. Svemir,
2. Ljudska glupost i
3. Ljudska pakost.

Takodje cemo se slozziti da poklon nema vrednost, ali volja za moc, uz prigodan poklon, buja!

Sad, politiccka elita "usvoji" klinca, da mu poklon, on masse repom i - to je to!
Ni mozga, ni lingvistike, ni leksike, nissta!

I ssta takav radi: MENJA KRITERIJE VREDNOSTI U DRUSTU U KOME ZZIVI I RADI!

Tu smo dossli do onih Ceca, Goga, Goca, Dare, JK, Grand parada, Zvezde Granda,...
KULTURNI SUNOVRAT!

Mogu da shvatim da sam besan jer sam pogressio, mogu da shvatim da je prva stvar da se kontaktiramo da vidimo kako to da se prevazidje, ali da skaccem onako arogantno, ccak da je "Bosco" moj, mislim da ne bih reagovao ovako, uz sva ledja koja ima mogul (odvratne) PINK TV.

90% radnog veka proveo sam po zemljama EU, Azije, Afrike,...(godisste sam 1950).

Uvek sam posstovao domacine i sve je bilo u redu.

Da sam se negde kur*io, verovatno bih prossao kao promasseni JUL-ovac danas, u 21 veku: on vodi svoju igru u tudjem dvorisstu!

*Ajde ssto nama issccassi sistem kvaliteta, ta bolest (izliv vlasti na vrlo mali mozak) je neizlecciva i jedini naccin spasa je amputacija vlasti.

U ovom sluccaju NAPLATA!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika