09.08.2011. / 13:18

Autor: Nacional.hr

"Mreža pomagača": Mladića pet godina bratić skrivao u selu

"Prije nekoliko mjeseci je imao moždani, ovdje u kupaonici. Tri dana je bio na rubu života i smrti", priča Mladićev bratić

Ratko  MladićRatko MladićBratić Ratka Mladića, Branislav Mladić, skrivao je haškog optuženika pet godina.

"Pojavio se jedne noći prije pet godina. Upitao me znam li tko je on. Bio je već oronuo, ali kako ne bih znao. Prepoznao sam ga po glasu i primio. Tko ne bi pustio u kuću brata? Tko ne bi sakrio brata", ispričao je u razgovoru za beogradske Večernje novosti. Rekao je kako je tad Mladić kod sebe imao dva pištolja, nešto dolara i lijekove.

"Jeli smo što smo imali. Godinama je živio kao zatvorenik u sobi, samo bi rano ujutro popili kavu zajedno, popričali i onda se ne bi vidjeli do večeri. Preko dana nisam ulazio u kuću. Zdravstveno stanje mu je svakim danom bilo sve gore. Još tijekom rata u Bosni imao je moždani udar i dvaput je bio ranjen, a ovdje ga je mučio šećer i zubi su mu propali. Prije nekoliko mjeseci je ponovno imao moždani udar, ovdje u kupaonici. Tri dana je bio na rubu života i smrti", priča Mladićev bratić.

Na optužbe kako je postojala cijela mreža pomagača koja je skrivala Mladića rekao je kako je on 'cijela ta mreža'. "Nije me teško pronaći, ne idem iz sela. Ratko me je zvao neki dan da ga posjetim u Haagu, ali nemam novac za to. Mogu me odvesti kad hoće. Bavit ću se poljoprivredom i na zatvorskom imanju. Samo neka nekoga zaduže da hrani moju stoku", nastavio je Branislav Mladić.

Tvrdi kako nikad ne bi otkrili Ratka Mladića da su imali dovoljno novaca i da jednog dana bosanski krvnik nije htio vidjeti njegove unuke s prozora kuće.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika