10.08.2011. / 15:00

Autor: Nacional.hr

8 načina kako smršaviti najmanje 4,5 kilograma

Studija sa Državnog sveučilišta u Iowi otkrila je da pretile žene u prosjeku stoje 2 sata manje do vitkih žena, a samo stajanjem se može sagorijeti čak 300 kalorija. Ako stojite sat vremena dnevno sagorijet ćete 100 kalorija više nego da tih sat vremena sjedite

IlustracijaIlustracijaIsprobajte intervalni trening

Aerobne vježbe su dobre za trošenje kalorija, još su bolje ako se kombiniraju sa intervalnim treningom. Kanadska studija je pokazala da su žene koje su radile intervalni trening, tijekom kojeg su 4 minute žustro i nakon toga 2 minute laganim tempom vozile bicikl, prilikom aerobnog vježbanja nakon toga sagorijele 60 posto više kalorija nego inače. Intervalni trening ubrzava metabolizam pa se nakon njega tijekom lakšeg tempa vježbanja sagorijeva više kalorija, prenosi Prevention.

Sagorite kalorije stajanjem

Studija sa Državnog sveučilišta u Iowi otkrila je da pretile žene u prosjeku stoje 2 sata manje do vitkih žena, a samo stajanjem se može sagorijeti čak 300 kalorija. Ako stojite sat vremena dnevno sagorijet ćete 100 kalorija više nego da tih sat vremena sjedite.

Odredite cilj i koristite pedometar

Nekoliko studija je pokazalo da nošenje pedometra tijekom šetnje može potaknuti da budete aktivniji. Osim nošenja pedometra, prije nego što krenete u šetnju, postavite si neki cilj i svaki dan povećavajte udaljenost koju ste odredili da ćete prehodati.

Sagorite 30 posto više kalorija

Uštedite vrijeme i sagorite više kalorija kombinirajući aerobne vježbe i vježbe snage. Aerobne vježbe odmah sagorijevaju kalorije, dok vježbe snage ubrzavaju metabolizam pa se kalorije sagorijevaju i nakon vježbanja, pa je kombinacija ovih dviju vrsti vježbi idealna.

Smanjite ili izbacite meso

Istraživanja pokazuju da vegetarijanci imaju 20 posto manju težinu od onih koji jedu meso. No nema potrebe da se potpuno odreknete mesa, dovoljno je da smanjite količinu. Prehrana na bazi biljaka ima malo kalorija i bogata je hranjivim tvarima i vlaknima zbog čega se lako zasitite.

Jabuka prije obroka

Istraživanje provedeno ja Državnom sveučilištu u Pennsylvanii je pokazalo da su osobe koje su pojele jednu jabuku prije obroka unesle 187 kalorija manje nego one koje nisu. Jabuka je zasitna, a ima malo kalorija. Ako započnete obrok sa niskokaloričnom hranom, ostaje manje mjesta za kaloričnu hranu pa ćete pojesti manje.

Disciplinirajte se vikendom

Osobe na dijeti sa ograničenim brojem kalorija za vikend se opuste i unesu prosječno 420 kalorija više, pokazala je studija sa Sveučilišta Washington. Kako vam se to ne bi dogodilo, probajte odoljeti iskušenjima vikendom. U ovome vam može pomoći ako jedete sa manjih tanjura i u slučaju da niste doma, ponesite sa sobom nešto zdravo za grickanje, poput voća ili povrća.

Vodite dnevnik

Osobe na dijeti koje su vodile dnevnik prehrane i zapisivale sve što su pojele, smršavile su dva puta više nego one koje nisu vodile dnevnik, pokazala su istraživanja.

Vezane vijesti

60 posto odraslih i 19 posto djece ima prekomjernu tjelesnu težinu

60 posto odraslih i 19 posto djece ima prekomjernu tjelesnu težinu

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji s Udrugom za prevenciju prekomjerne težine obilježilo je Europski dan debljine okruglim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika