12.08.2011. / 16:20

Autor: Hina

UN upozorava na prijetnju epidemije kolere u Somaliji

UN je u petak upozorio da bi se epidemija kolere u Somaliji, koja je od početka godine usmrtila već najmanje 181 osobu, mogla proširiti na ostatak zemlje zbog velikog kretanja stanovništva koje bježi zbog gladi.

U Somaliji hara koleraU Somaliji hara koleraUN je u petak upozorio da bi se epidemija kolere u Somaliji, koja je od početka godine usmrtila već najmanje 181 osobu, mogla proširiti na ostatak zemlje zbog velikog kretanja stanovništva koje bježi zbog gladi.

"Zabrinuti smo jer su uzroci kolere povezani s vodom i higijenskim uvjetima. Izbjeglice i kretanja stanovništva povećavaju rizik od širenja bolesti, toga se bojimo", rekao je Michael Yao, stručnjak WHO-a.

"S kolerom su svi u opasnosti, no u ovom trenutku uvjeti za širenje bolesti idealni su u Mogadišuu", dodao je glasnogovornik WHO-a Tarik Jašarević.

Po podacima WHO-a, u Mogadišuu su od početka godine zabilježena 4.272 slučaja dijareje sa 181 smrtnim ishodom, dva ili tri puta više nego prije godinu dana. Polovica žrtava bila su djeca mlađa od dvije godine koja su osobito osjetljiva.

Vezane vijesti

Šebab nudi deset deva za lociranje Obame

Šebab nudi deset deva za lociranje Obame

Somalijski islamistički pokret Šebab narugao se u subotu na račun nagrade koju je raspisao Washington za njihovo uhićenje, obećavši sa svoje strane… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika