12.08.2011. / 19:39

Autor: Nacional.hr

Carina odgovorila Mitroviću

Sve smo napravili zakonito i po redovnoj proceduri

Carinska uprava ističe kako je dotično plovilo oduzeto posebnim rješenjem koje je izdala nadležna carinarnica jer "dužnik nije platio carinski dug obračunat rješenjem donesenim u upravnom postupku"

Mitrovićeva jahta Mitrovićeva jahta Odluka dubrovačkog suda o zabrani prodaje zaplijenjene jahte Željka Mitrović ponukala je srbijanskog poduzetnika i vlasnika televizije Pink da u svojoj izjavi prozove Carinsku upravu. Rekao kako je zadovoljan 'što je uspio dokazati nezakonit i bahat rad carinskih organa'.

Naravno, u Carinskoj upravi nisu mu ostali dužni. U priopćenju odaslanom tijekom poslije podneva navode kako su sve radnje koje je carinska služba poduzela u predmetu Mitrović "redovita i uobičajena postupanja carinske službe koja se nadovezuju na provjeru zakonitosti korištenja instituta privremenog uvoza stranih prijevoznih sredstava".

Dodaju kako je dotično plovilo oduzeto posebnim rješenjem koje je izdala nadležna carinarnica jer "dužnik nije platio carinski dug obračunat rješenjem donesenim u upravnom postupku".

Carinska uprava temeljem izvršnog rješenja oduzeto je plovilo stavila na javnu prodaju sukldno odredbama Carinskog zakona, kako je, ističu u Carinskoj upravi, uobičajeno u rednovnom postupanju carinske službe.

Zaključuju kako su u slučaju Mitrovićeve jahte "El Bosco V" radili osnovano i po zakonu.

Vezane vijesti

Beyonce i Jay-Z uživaju na odmoru

Beyonce i Jay-Z uživaju na odmoru

Tri mjeseca nakon što su postali roditelji, r'n'b pjevačica Beyonce Knowles i njezin suprug, reper Jay-Z otputovali su na odmor gdje se 30-godišnja… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 12.08.11. 23:42

Čovek je bre digo svih svojih 5 reoplana, napunio ih govni (pardon) fiškalima i poslao na Rvatsku, a mi nismo imali ni jedan reoplan da ga pošaljemo na njega (nema love za reoplane - sve smo pokrali) i sud se ukakao i postupio po njegovom naređenju bre!
Hebo državu bez reoplana!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika