13.08.2011. / 13:23

Autor: Totalsport

NBADraft.net: Hezonja je najtalentiranija europska "dvojka" poslije Petrovića

"Europsko U16 prvenstvo je završeno. Natjecanje je imalo jednu superzvijezdu koja je stajala iznad svih ostalih: dominatora Marija Hezonju", napisao je u uvodu autor članka Giovanni Conte

Mario HezonjaMario HezonjaSjajna igra hrvatskog košarkaša Marija Hezonje na nedavno završenom Europskom U16 prvenstvu u Češkoj i dalje privlači pozornost diljem svijeta.

Hezonja je bio prvo ime natjecanja na kojem je naša reprezentacija osvojila naslov, a na kraju je proglašen i za najkorisnijeg igrača (MVP) EP-a. Svojom je igrom impresionirao i ugledni portal NBADraft.net koji u suradnji s brojnim skautima iz cijeloga svijeta procjenjuje koje bi igrače klubovi iz NBA lige mogli birati u nadolazećim godinama.

"Europsko U16 prvenstvo je završeno. Natjecanje je imalo jednu superzvijezdu koja je stajala iznad svih ostalih: dominatora Marija Hezonju", napisao je u uvodu autor članka Giovanni Conte.

"Mlada hrvatska zvijezda je vodila svoju momčad do zlata. Hezonja se čini kao najtalentiraniji Europljanin na poziciji 2 još od Dražena Petrovića. Rođen 1995. u Dubrovniku, Hezonja je spreman igrati na najvišoj razini. Sljedeće će sezone biti važan dio KK Zagreba, momčadi koja će igrati u Euroligi", dodao je Conte, prozvavši mladog hrvatskog košarkaša "Super Mario".

U nastavku autor podsjeća da je Hezonja završio EP s prosjekom od 20 koševa, 8.2 skokova, 2.7 asistencija i 2.2 ukradene lopte.

"Hrvatski klinac je jedan od najvećih talenata na poziciji beka koji se pojavio izvan SAD-a u dugačkom razdoblju, možda i unatrag 20 godina. Samo se Ricky Rubio u tim godinama može uspoređivati. Hezonja bi trebao nabaciti nešto mišića i ne bi se trebao oslanjati na trice (8.3 pokušaja po utakmici), ali NBA liga je njegova sudbina", stoji u zaključku.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika